Bánkitó Fesztivál 2011.08.04-06. Családi programajánló

A Bánkitó Fesztivál az egyetértés, a tolerancia, a civil összefogás és értékteremtés rendezvénye. 2011-ben harmadik alkalommal 3 napon keresztül települnek bringások, környezettudatos emberek, kisgyermekes családok, nyitott kreatívok és civilek a bánki tó festői szépségű partjára.


Helyszín: Családi üdülő

Augusztus 4-5-6.
11.00 – 19.00
Gyerekes bázis, ahol mindig történik valami…
"vajon mi fér bele egy napba:

Közös főzés, kalácssütés, számháború, focizás, csigaverseny, nemezelés, aszfaltfestés, bábozás, cirkusz, agyag/gyurma állatkert, kollázsolás, papírmasézés, szélzsák vagy sárkány készítés, vízi csúszda fóliából, ügyességi/akadály pálya, gyűrűs sárkány készítés, kavics dekupázs, -építészet ragasztóval/ ragasztópisztollyal, kincsvadászat, lampion készítés, tutaj építés, csónak és repülő eregetés, fonaljáték, ékszer készítés…?

…hát mind a négybe?…"

Augusztus 5-6. – péntek, szombat
11.00 – 13.00
NoHa Stúdió – Sportjátszóház
Gyertek játszani, felfrissülni délelőttönként a SzevaSZ csoporttal és a noha Stúdió és Alkotóműhellyel a Családi Üdülőbe!

Horváth Éva vár Benneteket népek játékaival, akadálypályákkal, versenyekkel, óriás táblajátékokkal és kártyákkal, labdákkal, csapatos és egyéni sportos feladatokkal, vicces vetélkedőkkel!

Lesz petanque, ugróiskola, tollas, foci, minigolf például meg egy kis reggeli torna!
Délelőtti blokk, folyamatosan lehet csatlakozni a játékokhoz, pénteken és szombaton.

15.00 – 17.00 – Társalgó
VARÁZSSZŐNYEG – közös játék a gyerekdráma eszközeivel

Szeretettel várjuk a gyerekeket egy közös játékra, melyben a képzelet varázsszőnyegén a mesék birodalmába repülünk, ahol bármi megtörténhet, és ahol bárkivé válhatunk.
Először rajzolni fogunk, majd a születő művek alapján alkotunk meg közösen egy mesés történetet, amit el is játszunk. Minden résztvevő szerepet választ magának, és ehhez be is öltözik valamilyen jelmezbe. A találkozások „lelke” ez a játék, amelyben a gyermekek spontán, kreatív módon alkotnak meg egy egyszeri és megismételhetetlen mesét.

A játék során kinek-kinek a személyes „itt és most”-ja, szövődik közös történetté. A játékokat nem értelmezzük. A közös játék örömének élménye az, amit ezekről az alkalmakról magukkal visznek majd a gyerekek.
A foglalkozásokat tartja Turmezei Móni és Borbély-Atzél Saci, a Családi üdülőben.

Helyszín: tópart

Augusztus 5. – péntek
16.00-17.00
Múltidéző játék: "Számozás"

Leveleki Eszter bánki gyerektáborában az egyik legnépszerűbb játék a számozás (számháború) volt. Aki a számozásban jó volt, az nagy elismerésben részesült. A régi gyerektábor hagyományait folytatva homlokunkra rakjuk a számokat, és az egykori helyszínen számháborúzni fogunk. A csatát a kijelölt területen, két ellenséges csapat fogja vívni. Ha van kedvetek, gyertek ti is számozni! Ha végül mégis leolvastak, sebaj: találkozunk a hullatáborban!


A számháború után 18.00-kor a Kalandpark Társalgóban beszélgetés és interaktív kiállítás a Leveleki Eszter emlékezetem nyaraltatásaihoz kapcsolódóan.

Augusztus 5-6. – péntek, szombat
14.00 – 18.00
Cellux Csoport – Kézműves program

Figyeljük a világot, a környezetünket, a társadalmunkat, embereket, állatokat, növényeket. Problémákat találunk és megoldásokat keresünk. A magunk eszközeivel igyekszünk a tudatosság, a fenntarthatóság, a felelős gondolkodásmód kérdéseit megvizsgálni és másokkal együtt gondolkodni ezekről.Alkotunk, tervezünk, javítunk, megpróbáljuk használhatóvá vagy újrahasználhatóvá tenni a minket körülvevő hulladékokat. Újrahasznosítunk, kiállítást szervezünk, oktatunk, növényt ültetünk.

 

A Cellux Csoport művészeti programjain a gyerekekkel, felnőttekkel együtt gondolkodunk a minket körülvevő világ fontos kérdéseiről. Alapanyagaink háztartási és városi hulladékok, eszközünk pedig az újrahasznosítás, mert a környezettudatos gondolkodás átadása az elsődleges célunk. A csoport tagjai közt van iparművész, képzőművész, pszichológus, pedagógus, szociológus és kertész is, így ezen látásmódok sajátos keveréke foglalkozásaink alapja: A művészet eszközeivel és nyelvével társadalmi és környezeti kérdéseket feszegetünk.


Ez a fajta alkotómunka szemléletformáló, mert az alkotás eredménye értékkel ruházza fel a hulladékot, ami az első lépés ahhoz, hogy felelősséggel tudjuk kezelni az általunk használt nyersanyagok sorsát. A kiindulópont lehet egy gondolat, egy beszélgetés, egy mese, egy elképzelt fantáziavilág, de ugyanígy lehet globális, társadalmi vagy környezeti kérdés, akár egy tárgy is. A cél a kreativitás, az elfogadás, az ökológiai tudatosság, a közös felhőtlen alkotás, az aktualitás. A fesztiválon pénteken és szombaton délután találkozhattok velünk, a pontos időpont később.


További információk:
http://tekerjatora.hu/hu/programok/gyermekcsalad
Jegyárak: http://tekerjatora.hu/hu/jegy

A fesztivál 12 éves korig ingyenesen látogatható!

Vélemény, hozzászólás?