Családi Délelőtt: Építő rajzok mindenkinek a Ludwig Múzeumban 2012. január 28. és február 04-én

Családi Délelőtt: Építő rajzok mindenkinek
Kiállítótér, 2. emelet
2012. január 28. 10.30 – 12.30

Alkotó gyermekfoglalkozás a Ludwig Múzeum Yona Friedman. Architecture without building. A nemépítés gyakorlata című kiállításához kapcsolódóan.

Időpontok: 2012. január 28., február 4., szombat, 10.30-12.30
(Február 4-én a Családi Délelőtt foglalkozás része az Integrált Családi Délelőtt résztvevőivel közösen zajlik.)

2012 januárjában újra Yona Friedman a téma, de most a makettek és a kiállítás térbeli tárgyai után az építész grafikai és animációs munkáit fedezzük fel.

A magyar származású, Párizsban élő építész, Yona Friedman makettjei mellett önálló művekként felfogható úgynevezett képregényeket is készített, ezekből számos lap látható a kiállítótér falain. Vajon mi dolga lehet egy építésznek a rajzokkal, képregényekkel? Kiknek szólnak, és milyen üzeneteket hordoznak a képek?

A foglalkozás során ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat, miközben megismerkedünk Yona Friedman különös animációs technikájával és feleségével közösen készített, díjnyertes animációs filmjével is. Közben olyan képeket rajzolunk, amelyekkel praktikus tanácsokat tudunk átadni másoknak, és elkészítjük azt az egyszerű tárgyat is, amivel Yona Friedman az animációs filmjeit megvalósította.

Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a kiállítást.

A Családi Délelőtt 10.30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy legkésőbb 11.00 óráig érkezzenek meg.

A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.
A Családi Délelőttre a 2012-es Családi éves belépőkártya is érvényes.

Vélemény, hozzászólás?