Családi fesztivál a Népligetben – Múltidéző Piactér 2011.06.18-19.

Múltidéző Piactér

2011. június 18-19. között kétnapos családi fesztivált szervez a Népligetben Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK). Mindkét nap változatos és izgalmas programokat kínálva szeretnének karneváli hangulatot varázsolni Budapest legnagyobb közparkjába. 

Időpont: 2011. június 18-19.

Helyszín: Népliget, Budapest 

A család minden tagjának felejthetetlen élményeket nyújtva felelevenítik a magyar történelem hat különböző korszakát: honfoglalás, középkor, reneszánsz, török hódoltság, reformkor és retro.  

A karneválra látogatók megismerkedhetnek a hat történelmi kor kézműves mesterségeivel, sőt ki is próbálhatják azokat. Készíthetnek például nyilat, tarsolyt, meríthetnek papírt, önthetnek gyertyát, fonhatnak kosarat, de elsajátíthatják az agyagozás, a fafaragás, a csuhékészítés vagy akár a pénzverés fortélyait is.
 

A kétnapos rendezvény gasztronómiai kínálata – sültek, sajtok, édességek- szintén a bemutatni kívánt korokat idézi, a látogatók szó szerint belekóstolhatnak a történelembe!

A hagyományőrző eseményen egész nap tartalmas, vásári forgatagot idéző programok várják az érdeklődőket a kicsiktől az idősebbekig: solymászbemutató, állatsimogató, táncház, huszárbemutató, körhinta, Fekete Sereg felvonulás, hastánc, honfoglalás kori lovasbemutató. Az érdeklődők ügyességi játékokban is kipróbálhatják magukat, például kiderülhet, hogy ki mennyire ügyes jurtaállításban, patkódobásban, boros kupa tekében, abroncshajításban vagy akár várostromban.

A rendezvény kiállítósátrában ipar- és kereskedelemtörténeti kiállítás eleveníti fel a múltat: századfordulós kávéház, szatócsbolt, szikvízüzem és borbélyüzlet várja a látogatókat, valamint korabeli filmhíradók és reklámok is színesítik majd az élményeket.
Szombaton és vasárnap is, napi két alkalommal indítunk egyórás népligeti sétát, melynek során idegenvezetők mutatják be a Népliget történetét és emlékműveit.

A karneváli hangulatból természetesen a zene sem hiányozhat! A talp alá valóról szombat este a Silver Boys nevű zenekar gondoskodik, míg vasárnap este beat disco vár minden érdeklődőt.

 

A rendezvény ingyenes.
A részletes programról a www.nepliget.eu honlapon tájékozódhat.

Vélemény, hozzászólás?