Családi nap a KOBUCI kertben Óbudán 2011.06.19

14:00 – Alma Együttes
16:00 – Fanfara Complexa

A belépő 15:30-ig 800 Ft, utána 400 Ft

Mindig nagy sikerrel rendezi meg a KOBUCI családi napjait – kicsik és nagyok egyaránt jól érzik magukat a népszerű és tehetséges  zenészek koncertjein. Június 19-én egy olyan zenekart hívott meg a kertbe a KOBUCI, akit talán már felesleges bemutatni a kisgyermekes családoknak: a színpadon 14 órától az Alma Együttes! 16 órától azután a Fanfara Complexa zenekar, a különleges moldvai népzenét játszó együttes koncertjét hallgathatják meg a KOBUCI kert vendégei.

A SZÍNPADON:

Egy gimnáziumi barátság nyomán 1996 nyarán alakult meg az akkor még négytagú Alma Együttes. Rögtön a megalakulás után több tehetségkutató versenyt nyert a zenekar, majd baráti segítséggel megjelent első albumuk (akkor még kazettán), „Alma” címmel, melyből több száz darabot jótékonysági célra ajánlottak fel a tagok. Az Alma Együttes kezdetben csak felnőtteknek játszott, később egy véletlen megkeresés kapcsán kezdett el gyermekeknek zenélni. Az egyedi hangvételnek és a nagy sikernek köszönhetően sorra érkeztek a hasonló felkérések, és egy idő után a zenészek azon kapták magunkat, hogy már szinte kizárólag gyerekkoncertjeik vannak – így nőtte ki magát az Alma Együttes gyerekzenekarrá.

www.almazenekar.hu

A Fanfara Complexa moldvai tánczenét játszó zenekar. Az együttes a legjobb, főleg fiatal – moldvai és jazz zenében jártas muzsikusok legújabb formációja, akik rendkívül pörgős balkáni és román népzenei elemekre épülő kortárs ethnozenét és moldvai tánczenét játszanak, amelyet lehet ugyan hallgatni is, de nehéz megállni tánc nélkül. Bregovich és Boban Markovics forogna a sírjában, ha nem élne. A hagyományos furulya-koboz-dob hangszerösszeállítás a Moldvában manapság népszerű szaxofonokkal egészül ki. A zenekar tagjai rendszeresen utaznak helyszíni gyűjtésekre. A személyes kapcsolat kialakítása eredeti zenészekkel máig alapélmény és inspiráció forrása számukra.

Fanfara Complexa

 

Honlap: www.kabuci.hu


Vélemény, hozzászólás?