Családszervezetek II. Jótékonysági Adventi Vására 2017. December 03.

Ünnep- az első pillanattól…

Kézműves ajándékok, családi pillanatok, remek kikapcsolódás és egy nemes cél. Így jellemeznék a szervezők az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Jótékonysági Adventi Vásárt, melyhez nagy örömükre, az idei évben is boldogan csatlakoztak a hazai családszervezetek.

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) kezdeményezésére december 3-án, az Adventi időszak nyitányaként a Millenáris D épületet ad otthont a vásárnak, mely idén a koraszülött babák és családjuk támogatását tűzte ki célul.

Advent első vasárnapján közös gyertyagyújtással és egész napos családi programokkal szeretnék megteremteni minden család számára megteremteni azt a hangulatot, mely megalapozhatja majd a karácsonyi készülődés meghittségét. A hozzájuk csatlakozó szervezetek, közéleti személyek és neves művészek is gondoskodnak majd arról, hogy a jótékonysági vásár csodás élmény legyen minden látogató számára. A látogatókat délelőtt várja a Ringató és az Iszkiri zenekar vidám koncertje, kora délután a látogatók a Lélekzuhany Gospel Kórus csodás műsorát hallhatják, majd Vastag Csaba és az Eszter-lánc mesezenekar szórakoztatja majd a közönséget.

A segítő összefogás jegyében várnak minden kedves családot december 3-án a Millenárison.

A programok bővebb leírása:

Ringató a legkisebbeknek

Ringató – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!

A Ringató országos kisgyermekkori zenei nevelési program, mely várandós édesanyáknak, kisgyermekeknek és szüleiknek szól. Fontos számukra a zenei élménynyújtás, hogy a résztvevő felnőttek és gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. Mintát adnak a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban a zenei nevelés. A Ringató alatt a művészek és a családok közösen hozzák létre a foglalkozás élményét, melyet a Millenárisra varázsolnak majd a december 3-án.

Iszkiri gyermekzenekar koncertje

Tekergő mamutok, ijedős szuperhősök, száguldó manók, az ISZKIRI gyermekzenekar dalaiban bármi megtörténhet. A zenekar tagjai többgyermekes apukák és pedagógusok, így nagyon könnyen megtalálják a közös hangot a gyerekekkel. Üdítően friss produkciójukban a modern világ és a mesejátékos könnyedséggel keveredik. Vicces és szellemes szövegeiken pedig nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is remekül szórakoznak. Szeretnénk, ha átélnétek a közös éneklés örömét, szeretnénk, ha felidézhetnénk az iskolában tanult, de már elfelejtett magyar népdalokat és újakkal is bővíthetnénk a felnőttek dalkincsét. Bízunk benne, hogy munkánk nyomán egyre több család irányítja majd kisgyermekét az értékes zene felé.Szeretnénk, ha átélnétek a közös éneklés örömét, szeretnénk, ha felidézhetnénk az iskolában tanult, de már elfelejtett magyar népdalokat és újakkal is bővíthetnénk a felnőttek dalkincsét. Bízunk benne, hogy munkánk nyomán egyre több család iránytja majd kisgyermekét az értékes zene felé.

Lélekzuhany Gospel Kórus

Szeretnénk, ha átélnétek a közös éneklés örömét, szeretnénk, ha felidézhetnénk az iskolában tanult, de már elfelejtett magyar népdalokat és újakkal is bővíthetnénk a felnőttek dalkincsét. Bízunk benne, hogy munkánk nyomán egyre több család irányítja majd kisgyermekét az értékes zene felé.Szeretnénk, ha átélnétek a közös éneklés örömét, szeretnénk, ha felidézhetnénk az iskolában tanult, de már elfelejtett magyar népdalokat és újakkal is bővíthetnénk a felnőttek dalkincsét. Bízunk benne, hogy munkánk nyomán egyre több család irányítja majd kisgyermekét az értékes zene felé.

A Lélekzuhany Gospel Kórust több budapesti gyermekotthon lakói és nevelői alkotják. A kórus vezetője és zeneszerzője a fáradhatatlan Havasi Tibor. A közel 40 főből álló gyermekkórus valódi ünnepi műsorra észül az adventi vásárra.

Vastag Csaba koncertje

Vastag Csaba fiatal kora óta zenével és énekléssel foglalkozik. Hosszú ideig rock-zenekarok énekese volt, akikkel Európa számos országát bejárta. A széles körű ismertséget és népszerűséget 2010-ben az X-Faktor hozta meg a számára. A győzelem óta alaposan felpörgött az élete; azóta itthon, valamint a környező országokban is fellépésről-fellépésre jár, dalait szívesen játsszák a helyi és az országos rádióadók. A művészeti tevékenységen túlmenően fontos feladatának tekinti a hátrányos helyzetben lévők támogatását, számos jótékonysági akcióban vesz részt.

Eszter-lánc mesezenekar

A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Az Eszter-lánc mesezenekar mese-erdő közepébe hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérik őket útjukon, aminek a végére remélhetőleg új zenekari tagok is csatlakoznak hozzájuk a gyerekek köréből, akik csörgőkkel, kasztanyettákkal, cintányérokkal beszállnak a közös muzsikálásba. A koncert végén a hangszer-simogatón közelről is megismerkedhetnek hangszerek és gyerekek.

Vélemény, hozzászólás?