Szabad játékos legjobb gyümölcs nyerőgépek

  1. Mobil Játék a Jet Kaszinó: Játssz Bárhol, Bármikor: A Siru együttműködött az összes helyi mobilszolgáltatóval 3 országokban, hogy szabadon barangolhasson anélkül, hogy kockáztatná hitelkártyáit vagy bankszámlaadatait.
  2. Flexepin Kaszinó: Tippek és Trükkök a Sikerért - Azonban, nem garantálják a győzelmet.
  3. Vulkan Kaszinó: Az Online Kaszinók Jövője: Míg a BetMGM az első szerencsejáték-társaság, amely ezt megtette, remélhetőleg sokáig nem lesz az egyetlen ilyen társaság.

Kaszinó bónusz szerencsejáték ingyen játék

Játékok Kaszinó: A Legjobb Játékok Nyerni
Hihetetlen grafikával, izgalmas filmzenével, valamint hihetetlen bónusz funkciókkal rendelkezik, amelyek nagy nyereményeket fognak elérni.
Jeton Kaszinó: Hogyan Kezdj El Játszani és Nyerni
A kaszinó stabilnak tűnik, és a bónusz ajánlatok figyelemre méltóak.
A kaszinó korlátozza a kifizetéseket.

Online kaszinó blackjack játék ingyen

Guru Kaszinó: Milyen Gyakran Frissülnek a Játékok? Vélemények és Értékelések
A progresszív jackpot nyerőgépek, mint például a két legjobb Microgaming nyerőgép-Mega Moolah és Major Millions-ugyanúgy működnek, mint a sorsjegyek, abban az esetben, ha általában egy mega nyeremény kapcsolódik, de rengeteg kicsi is.
Zet Kaszinó: A Legjobb Online Kaszinók Alternatívái
A kaszinóban viselt maszkok eltávolíthatók dohányzás vagy italfogyasztás céljából, de az éber biztonsági őrök járőröznek a kaszinókban, emlékeztetve mindenkit, aki ideiglenesen eltávolította maszkját, hogy helyezze vissza a helyére.
Lemon Kaszinó: A Bónuszok és Promóciók Áttekintése

Csillagszemű Táncegyüttes szerdán és péntekenként az Aranytíz Kultúrházban

CSILLAGSZEMŰ TÁNCEGYÜTTES

  szerdán és pénteken 16.00-17.00  

Szeretettel várnak 3 éves kortól minden olyan gyermeket, aki szeretne megismerkedni a magyar néptánc és népzene hagyományaival a Timár-módszer segítségével.

Információ: (06-30) 950-9137

„Mert mibennünk zeng a lélek”– Magyarország táncos nagykövetei a budapesti Csillagszemű Gyermektáncegyüttes

„Alapvető emberi jog, hogy minden gyermek megtanulhassa édesanyja beszédnyelvét. Ugyanez a jog a játék és a tánc esetében is meg kell illesse gyermekeinket.” Ez az alapvető mottója a 16 éve alakult Csillagszemű Táncegyüttesnek. Tímár Sándor koreográfus és Tímár Böske táncművész irányítása alatt immáron 500 diák lesheti el a néptánc alapjait, a táncos lét minden fortélyát.

A két alapító a Magyar Állami Népi Együttes egykori tagjai, Tímár Sándor művészeti igazgató, Tímár Böske pedig táncos szólista volt a társulatban. A Csillagszeműek egy magánvállalkozás, melyet Böske indított útjára, kezdetben ötven fővel, majd később egyre növekvő létszámmal. Az elején senki nem hitt benne, hogy sikerülhet a vállalkozás. Ma azonban már közel 500 taggal büszkélkedhet az együttes, bejárták a világ minden táját, Balatonfüredtől egészen Tokióig.
A tanítás sikere a Kodály – metódushoz hasonló Tímár – módszerben rejlik. Ennek lényege, hogy a gyerekeket minél kisebb korban meg kell ismertetni a néptánc és népzene alapjaival, hogy életük szerves része legyen, hogy ne idegenkedjenek tőle, hogy természetesnek vegyék a népi kultúrát. A tánc tartást ad a fiataloknak. Megtanulják a gyerekek, hogyan kell egy viseletet méltósággal és annak rendeltetése szerint felvenni, hordani. A folyamatos szereplés és színpadi munka magabiztosságot ad a táncosnak, amit az élet más helyzeteiben is tud hasznosítani- iskolai felelés közben például. A táncos lét közösségteremtő ereje is nagyon fontos, ismeretségek, barátságok szövődnek a tánc és a zene által. A módszer hatásos. A lemorzsolódás elenyésző, hiszen szinte az összes régi táncos itt ragadt. Úgy tűnik, hogy megfogja a gyerekeket az oktatás minősége.
Ráadásul olyan rangos helyeken van lehetőségük fellépni, mint az Operaház, az Operettszínház vagy a Kongresszusi Központ. Nyáron június 19-től minden péntek, szombat és vasárnap este a Budai Várban láthatják őket turisták és hazai közönség egyaránt. A 300 férőhelyes nézőtér a Szent György téren kitűnő környezetben biztosít teret a 36 előadássorozatból álló egyórás programnak.

Kitűnő kapcsolatai vannak az együttesnek az egész világon mindenütt. A Tímár házaspár 1978 óta járnak japán egyetemekre tánckurzusokat tartani. Külön érdekesség, hogy létezik ott egy néptáncegyüttes, akik csak magyar táncokat táncolnak. Ők lesznek a Csillagszeműek karácsonyi záróműsorának díszvendégei a magyar-japán kulturális évad keretében. Idén voltak már a táncosok Cipruson, Marokkón, Párizsban és Németországban. Járnak éttermekbe, konferenciákra nyitó- illetve záróünnepségekre- ez szinte már a profiljuk része lett.

Sok nívós díjjal rendelkezik az együttes. 1996-ban megkapták a Magyar Örökség Díját, 2002-ben az Európa Táncdíjat, amely a táncművészeti szakma rangos jutalma, 2006-ban pedig Népművészet közművelődés kategóriában a Prima Primissimát.
Szeptembertől nemcsak a budai oldalon folyik majd az oktatás. Az Aranytíz Művelődési Központban és a Virányosi Közösségi Házban párhuzamosan tartanak táncórákat szinte a hét minden napján. Persze nem lehet mindenhol egyszerre oktatni. A pedagógusok folyamatos körforgásban vannak annak érdekében, hogy a gyerekek minél több példát lássanak maguk előtt. Az oktatás célja egyértelmű. Megmutatni a városi gyerekeknek is, hogy milyen jó egy olyan közösségben tevékenykedni, létezni, amelyik befogadja, egyenrangúnak tekinti őket.

„A falu megteremtette a tradíció folytonosságát, a mi dolgunk átvenni tőle és tovább ápolni. A tűznek nem szabad kialudnia.” Kodály Zoltán

Varga Brigitta
Forrás: www.nepzene.hu

Vélemény, hozzászólás?