Csokikoncert az Akvárium Klubban 2013. Február 17.

Csokikoncert az Akvárium Klubban 2013. Február 17.

Akvárium Klub (Budapest V. kerület Erzsébet tér), 2013. február 17. vasárnap

CSOKIKONCERT GYEREKPROGRAM

Hangszereket próbálhatnak ki, és dudorászva csokit ehetnek azok a gyerkőcök, akik szüleikkel ellátogatnak a Csokikoncertek vasárnapi programjaira.

Az 50 perces koncertek keretében a 4-12 éves gyerekek interaktív módon ismerkedhetnek meg az előadott zeneművekkel, a játékos kérdésekre adott helyes válaszokért pedig csokit kapnak.

10 órától Olvasóliget és arcfestés,

11 órától Csokikoncert a Budapest Clarinet Quartettel

A nemzetközi hírű együttes ezúttal a legkisebbeknek mutatja be fafúvós tudományát sok játékkal és muzsikával.

Moderátor: Lukácsházi Győző

A belépés INGYENES! 

 

A Csokikoncertek ingyenes programsorozata idén is folytatódik, a Millenáris után 2013 tavaszán az Akvárium Klubban. A koncert mellett megint lesz Olvasóliget, arcfestés és ami a legfontosabb: csoki, csoki, csoki.

A Csokikoncertekről:

A programsorozat a gyerekek zenei fejlesztését interaktív, játékos módon közelíti meg. A koncert során a kis közönségünk babzsákokon heverészve, vagy táncikálva hallgathatja végig a dalokat, de moderáturunknak Lukácsházi Győzőnek köszönhetően fantáziájukat is megmozgathatják. A moderátor irányításával a gyerekek kalandozhatnak a hangszerek és a hangok világában, a játékos kérdésekre adott helyes válaszokért pedig csokit zsebelhetnek be. A komolyzene mellett a könnyűzene, a dzsessz és a népzene világát is közelebb hozzuk a kicsikhez, továbbá a program kiegészül kreatív műhelyfoglalkozásokkal és Olvasóligettel is, ahol a kortárs gyermekirodalom színe-javából válogathatnak a családok.

A Budapest Clarinet Quartetről:

A Budapest Clarinet Quartet 1995-ben azzal a céllal alakult, hogy a kamarazene e különleges formájával ismertesse meg a közönséget. Alapító tagjai: Szepesi János, Reé György, Mayer László és Pápai Ákos. Az együttes repertoárja a barokktól a 20. századig terjed, az eredeti művek mellett számos átiratot is játszanak. A klarinétok lágy, harmonikus és karakteres hangzását kihasználva egyedülálló hangzásvilág szólal meg koncertjeiken.

Vásáry Tamás így jellemezte a kvartettet: „A fúvós kamarazene legszebb erényeivel ékeskednek, tömör, tiszta hangzásuk, kiváló zenei megoldásaik, példaképpen állíthatók a műfaj iránt érdeklődő muzsikusok és zenebarátok figyelmébe…"

A nemzetközi hírű együttes ezúttal a legkisebbeknek mutatja be fafúvós tudományát sok játékkal és muzsikával.

www.bcq.hu/kepekhangok_en.html

Műsoron:

Farkas Ferenc: Régi magyar táncok (bevezető, lapockás, ugrós)

Csajkovszkij: Diótörő – Csokoládétündér tánca

Debussy: Paprika Jancsi

Rimszkij-Korszakov: Seherezádé

Weiner Leó: Rókatánc

Fischer: Alpoktól délre – Virágkorzó

Tradicionális klarinét polka

Rimszkij-Korszakov: Dongó

Joplin: Ragtime

Várunk mindenkit sok-sok szeretettel és csokoládéval!

Nincs hozzászólás

Mondd el a véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

#Kövess minket az Instagram oldalán is!