Élet Akadémiával a nagybetűs Élet felé

-Nagyon sokat tanultam a képzésen, elsősorban magamról, a lehetőségeimről, de arról is, hogy az én személyiségemmel, hogyan tudok úgy pályát választani, hogy abban örömömet leljem, de amellett meg is éljek belőle – nyilatkozta az Élet Akadémia tréningjén résztvevő fiatal egyike.

Az Élet Akadémia kezdeményezését tavaly azzal a céllal hozta létre Deák Andrea fejvadász, hogy a 15- 25 év közötti korosztály számára lehetőséget nyújtson a megalapozott pályaválasztáshoz. – A mi programunk egyedi az országban abból a szempontból, hogy több oldalról, igen komplexen közelít a szakmaválasztáshoz – mondja a szakértő. – Öt plusz egy modulból áll a hat szombaton keresztül tartó tréning, aminek a végére a fiatal tisztában lesz azzal, hogy mi az a valóban neki való hivatás, amiben kiteljesedhet, és amire a munkaerőpiacon is igény mutatkozik. Nem véletlen, hogy több száz szakemberből válogattuk az ügynek elkötelezett tanári csapatot, fontosnak tartottam, hogy ne csak elméleti tudással rendelkezzenek a trénerek, de maguk is a szakmájuk sikeres művelői legyenek, gyakorlatiasan tudják a tudásukat átadni. A fiatalok csak így tekinthetik őket igazán hiteles tanácsadónak. –

Mert tény, az Akadémián messze több történik, mint az önismereti, kommunikációs, pénzügyi, munka világáról szóló és életmód blokkok feldolgozása. A képzés fontos eleme, – és a kiscsoportos forma előnye, – hogy a trénerek valódi ott-állást, iránymutatást, támogatást nyújtanak a fiatalnak.

-Nekem leginkább az önismereti tréning tetszett – meséli Fröhlich Gertrúd, a Móricz Zsigmond Gimnázium 12. osztályos tanulója. – Furcsa talán ilyet mondani, de a mai nap után úgy érzem, több és más vagyok, mint tegnap. Egy játék kapcsán például megtapasztalhattam, hogy azok az emberek, akiket első látásra sokszor elítéltem, vagy érdektelennek találtam, milyen értékesek is tudnak lenni. Pusztán mások, mint én vagyok, sokszor befelé fordulóbbak, de egy jó csapatmunkához éppolyan elengedhetetlen a jelenlétük, mint a hangadó vezéregyéniségeknek – mondja Gertrúd.

Hasonlóan nyilatkozik a 24 éves Nagy Nándi is. – Jól szervezett, valóban hasznos képzés, profi előadókkal, akik tényleg szeretik, amit csinálnak és tudják, hogy velünk faladatuk van. Amit itt tanulunk meg, úgy érzem, mindnyájunknak hasznára válik – mondja Nándi.

-Nagyon fontos, megérteni, hogy nem kell követni a trendeket, és nem kell mindenkinek egyetemre járnia ahhoz, hogy boldog és a szakmájában kimagaslóan sikeres ember váljék belőle! – folytatja Deák Andrea. – Mi meg szeretnénk mutatni a fiataloknak, hogy a világ széles, számtalan lehetőségből választhatnak, a lényeg, hogy tudatosan induljanak neki az életnek.

Vélemény, hozzászólás?