Gyerekprogram a Millenárison 2012. február 18.

Mimó és Csipek februárban ismét a Millenárison zöldít!

2012. február 18., szombat, 10.00, Fogadó, Padlás

A rendezvény 15.00-ig ingyenes!

10.00–15.00 Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek
10.00–15.00 Csiribiri kézműves műhely
11.00 – 11.30 Mimó és Csipek az erdőben – bábelőadás
16.00 – 17.00 MAKÁM koncert

PADLÁS:
15.00 – 15.30 Mimó és Csipek a városban – bábelőadás

Mimó és Csipek idén is látogatás tesz a Millenárison, hogy még több gyerekkel ismertesse meg a környezettudatos viselkedést. Így február 18-án egész napos programmal várják a családokat a zöld gondolatokért elkötelezett mesehősök a Millenárison.

10.00–15.00 Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek
A Baba Bú-Jó-ban szülők és gyerekek játszanak együtt, olyan játékokat, amelyeket akár
otthon is tudnak folytatni közösen.
10.00–15.00 Csiribiri kézműves műhely:
Agyagozás, filtercsillagok-farsangi álarcok készítése, papírmerítés, rongybabakészítés, régiből újat
11.00 – 11.30 Mimó és Csipek az erdőben – bábelőadás

A Gryllus-dalokkal fűszerezett Mimó és Csipek az erdőben c. bábelőadás főszereplői Mimó és Csipek, akiknek kalandokkal teli erdei környezettudatos útján cimboráik – Kupacs, Potyka, Ficak, Berka, Cserka – segítenek. Idén a mese a városban folytatódik – Mimó és Csipek a városban címmel -, hiszen a ravasz Cserka három feladatból álló kihívás elé állítja a két környezettudatos mesehőst, Mimót és Csipeket, akiknek ezúttal a városi környezetet kell zöldebbé varázsolniuk. Természetesen a városban sem maradnak magukra a mesehősök, hiszen újabb barátokra tesznek szert a feladatok teljesítése során.

A bábelőadásokat követően kézműves foglalkozáson, körtáncon, valamint a bábos játszóház környezetvédelmi feladataiból összeállított „akadálypályán” vehetnek részt a gyerekek. Nem maradhat ki a programból a két legfontosabb látványelem sem: az embernagyságú mesehősök, Mimó és Csipek, valamint az „inverz-graffiti”, amikor környezetbarát módon „belemossuk” a Millenáris környéki járdákba a Mimót és Csipeket ábrázoló logót.

16.00 – 17.00 –MAKÁM koncert

Makám / Csillagváró
Csillagváró c. lemezünkön újabb vándorlásra hívjuk barátainkat. Segítőtársunk egy varázsgömb, egy csillogó szappanbuborék, s ha valaki hosszan belenéz, megláthatja benne a kerek világot. Egy szempillantás alatt India varázslatos forgatagaiba tévedünk, s ha kiváncsiak lennénk Rudolf császár udvarára a középkori Prágából, az időutazás sem lehetetlen, csak az óriás Gólemmel kell megbirkóznunk. Lassan a hegyek mögé bújik a nap, és varázsgömbünk a világ peremén talál minket, ott, ahol minden összeér. Megleshetjük az éjjel sertepertélő állatokat, a vadászni induló sünt, a lámpa fénykörébe szédült lepkéket, a szorgos pókot. Aztán, ha a tücsök is elszunnyadt és az utolsó szappanbuborékunk is szétpukkadt, vár ránk a csillaghullató éjszaka és az álom.

PADLÁS:
15.00 – 15.30 Mimó és Csipek a városban – bábelőadás

Jegyárak
Gyerekjegy: 800 Ft
Felnőttjegy: 1000 Ft
Családi jegy: 2600 Ft

Vélemény, hozzászólás?