Gyerekszoba tippek a vonat szerelmeseinek

Akinek kisfia van, az tudja, hogy amint elkezdenek járni, egy pár perces utat körülbelül fél óra alatt teszünk meg, hogy A-ból B pontba eljussunk, mert folyton meg kell állni az autókat, buszokat nézegetni. Aztán jön nagypapa fantasztikus ötlete, hogy menjünk ki az állomásra „vonatlesre” és az lesz az a pillanat, amikor a gyerek megfertőződik a vonatimádattal. Innentől kezdve hóban-fagyban, kánikulában az állomáson ücsörgünk és várjuk, hogy befusson egy vonat. No persze nincs annál szívmelengetőbb érzés, amikor megérkezik a várva várt csoda és a gyermek ugrál örömében. Hisz ebben a korban még annyira kevés kell ahhoz, hogy boldoggá tedd.

Igazán nem sok kell ahhoz, hogy a nagy kedvencet bevidd a gyerekszobába. Minden árkategóriában lehet kapni készen is vonatos gyerekbútorokat, de ha egyedire vágysz azt is találni ki hazánkban.

forrás: Pingálók  Kreatív Műhely Kft.

Maga a gyerekszoba az idei trendnek megfelelően divatos színeket használ, mint a fehér-szürke-türkizzöld. Ezek kombinációja jól megfér az örök főszereplővel a fával. A gyerekágy a megjelenésén túl, funkciójában igyekszik mindent teljesíteni. Elől egy kihúzható játéktároló található, a gőzös orrában egy polcos szekrényke és alul két rekeszes ágyneműtartó.

Aki a fa mellett dönt, annak számolnia kell azzal, hogy az élő anyagnak, mint a fának használat során nyikorgó, recsegő hangja van. Ezt le lehet csökkenteni, de teljesen megszüntetni nem (hacsaknem bútorlappal váltjuk ki, ahol lehet).

forrás: Pinterest

Régi vagont idéző gyerekágy, ötletesen megoldott „lépcsővel”. Mivel ez viszonylag nagy helyet foglal a szobában, így egy íróasztalon kívül több nem is fért, de ez nem gond, mert külön gardróbszoba tartozik ehhez a hálóhoz.

Az örökzöld Thomas a gőzmozdony! Ilyen vagy ehhez hasonló Thomasos műanyagból készült vonatos ágyakat már sorozatban gyártják, bárki számára elérhető árakon. Egy jó falfestéssel imitálható a vasútállomás, Sodor szigete vagy épp egy alagút bejárata.

forrás: Pinterest

Az ágy nagyobb része festett MDF-ből készült a kiegészítők, dekorációk rajta műanyagból vannak. A megmagasított ágy alatt egy kisebb ágyneműtartó található. A leesésgátló gondoskodik arról, hogy az utasok ki ne essenek a robogó gőzmozdonyból.

forrás: Pinterest

Ez már inkább nagyobb gyerekeknek készült szoba. Itt a kiegészítők, az ágyak háttámlája azok, amik a vonatozás hangulatát keltik.

forrás: Pinterest

Ez egy igazi vonatmániás szobája. A falfestés kietlen tájakra repít, míg a fejünk felett egy mini terepasztal kel életre házakkal, vonatokkal.

forrás: Pinterest

Egy újabb ügyes példa az asztalosmunka szépségére, kihívásaira.

forrás: Pingálók Kreatív Műhely Kft.

A falra kisebb polcok kerültek a vonatgyűjteménynek. A vonatos festést kapott szekrény a ruhákon túl játékok, könyvek tárolására alkalmas. Maga az ágy a gőzmozdonyt, a komód az utána kötött vagont imitálja. Természetesen az iskolakezdéshez egy íróasztal is elengedhetetlen, és hogy kellően vagány legyen, egy graffiti sem hiányozhat a falról.

forrás: Pinterest

Jó példa ez a minőségi falfestésre. Milyen becsapós!

 

Kovács Helén – gyerekszoba designer

Pingalok.hu

 

Vélemény, hozzászólás?