Gyermeknapi mulatság a Klebelsberg Kultúrkúriában 2011.05.28

Dátum: 2011.05.28 13-17.00

Ezen a délutánon a Kultúrkúria igazi főszerepet biztosít csemetéiknek, hogy érezzék, nekik szól minden előadás, muzsika és játék:
Bolond mese – a Ciróka Bábszínház előadása , gyermeknapi Makám koncert, Cirógató babafoglalkoztató, Tekergőtér – fajátéktár, kézműves és Cimbora történelmi játszóház, ügyességi és logikai játékok, arcfestés és hempergő várja a gyerekeket.

A belépés ingyenes. Eső esetén rendezvényünket a Kultúrkúria épületében tartjuk.

BOLOND MESE – A CIRÓKA BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA
„Bolond lyukból bolond szél fúj” – dorgált nagyanyám, ha valami butaságot csináltam. Aztán este lefekvéskor ő mesélt olyan bolondságokat, hogy meg kellett szakadni a nevetéstől. Mert milyen unalmas hely lenne a világ, ha csupa józan gondolkodású, megfontolt, okos ember lakná! Még szerencse, hogy vannak Tökfilkók, Kolontos Palkók és Mihókok, akiknek ugyan hiányzik egy kerekük, de nagy bolondságukban néha még a legagyafúrtabb ördögfattyat is átverik.

Magyar népmesék felhasználásával írta: Jeli Viktória és Tasnádi István
Terezte: Majoros Gyula
Zeneszerző: Szabó Balázs
Rendezték és játsszák: Aracs Eszter, Krucsó Júlia Rita, Tímár Zoltán

A MAKÁM együttes gyermeknapi koncertje
A kelet-európai dallamvilág hagyományaiból építkező, jellegzetes hangzásvilággal rendelkező Makám együttes interaktív családi műsora kisebbek és nagyobbak számára egyaránt élményt jelent .
A dalok elsősorban az állatok és gyermekek világáról szólnak. A műsor játékos formában igyekszik elénk varázsolni az erdőt, mezőt, tavat, folyót, s a benne élő állatokat, s igyekezett játékos formában felhívni a figyelmet a természet csodáira.

Tessék, tessék, csak tekergessék!
Izgalmas szerkezetek, szórakoztató feladatok kicsiknek és nagyoknak!
A TEKERGŐTÉR egyedi tervezésű és kivitelezésű játékok gyűjteménye. Olyan játszótér ahol a gyerekek és játékos kedvű szüleik egyaránt jól szórakozhatnak és próbára tehetik ügyességüket. Ezen a játszótéren lehet tekerni – forgatni – húzni – tolni – billenteni – fújni – és főleg gurítani. A szabályok minden esetben egyértelműek, a sikerélmény és a jó hangulat garantált.

CIRÓGATÓ
Ölbéli kalandozás a képzelet szárnyán 0-3 éveseknek
Játszóház babaszínházi eszközökkel – játékok, mondókák a szülővel közösen

SZILUETT TÁRSAS JÁTSZÓHÁZ

Galéria: 

Gyermeknap

(Forrás: develop.kulturkuria.hu/node/9519)

Vélemény, hozzászólás?