Hetedhét piknik – vasárnapi gyerekfesztivál az Akvárium Klubban 2012. november 18.

2012.11.18. vasárnap

Hetedhét piknik – vasárnapi gyerekfesztivál

Kalózok és vizitündérek

 

Az Akvárium Klub havi gyermekprogram sorozatának negyedik eseményén a Kalózok és vizitündérek mesés világa kel életre. A mesék, a játékok, a kézműves és ügyességi programok mind e köré a téma köré csoportosulnak. Zsibongós, játékos, éneklős, önfeledt mini gyerek-fesztivál az Akvárium térben!

 

10:00-14:00 Tündérflotta alkotóműhely, Játszó-Rét, Akvárium – élőhal nézegető, arcfestés, Aquarius szerencsekereke,

10:30: A világ összes kincse – Bátky András és Sárik Péter jazz-mesejátékának dedikálással egybekötött bemutatója. Mesél: Szabó Balázs, zenél a Sárik Péter Trió

12:00 Rutkai Bori: Vacka Dalok – koncert

Belépő: 400 Ft.

 

A HETEDHÉT egy minden hónapban jelentkező rendezvénysorozat, amely a családos, gyermekes közönségnek nyújt kikapcsolódást koncertekkel, színházi produkciókkal, iparművészeti alkotó helyszínekkel és közösségi aktivitásokkal az Akvárium Klubban.

Minden alkalommal új témát járunk körül, és ez a tartalmi egység komplett élménnyé varázsolja a velünk töltött napot. 

10:30 – A világ összes kincse – Jazz-mesejáték

November 18-án az Akvárium Klub „Hetedhét Piknik” gyerekfesztiváljának keretei között kerül bemutatásra a „Világ Összes Kincse” című jazz-mesejáték, délelőtt 10.30-tól. A Magyarországon egyedülálló, Sárik Péter jazz-zongoraművész és Bátky András meseíró nevéhez fűződő jazz-improvizáció alapú mese a Csimota Kiadó gondozásában jelenik meg könyv és CD formájában, Rofusz Kinga gyönyörű illusztrációival.

Az Akvárium Klub színpadán jazz-zenébe ágyazott, izgalmas kalandokban lehet része apróbb és felnőttebb nézőinknek – megismerhetik Nyughatatlan Micót, aki igazi mesei környezetben él az Üveghegy tetején. Micó, nevéhez méltóan nem bír nyugton várni, és kinyitja azt a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban azt hiszi, elszöktek a kincsek. Rézcsőrű madárral a kincsek nyomába ered, és csak föld körüli utazása után hazatérve döbben rá, érti csak meg, hogy papájának mi is jelenti a világ összes kincsét.

Mesél: Szabó Balázs, énekel: Bíró Eszter, zenél Sárik Péter (zongora), Ávéd János (szaxofon), Frey György (basszusgitár) és Berdisz Tamás (dob). Zeneszerzők: Sárik Péter, Födő Sándor „Fodo”, Szirtes Edina Mókus.  Időtartam: 50 perc

11:30: Rutkai Bori – Vacka Dalok – A Vacka Rádió dalai a Hébe-Hóba Banda előadásában

 2008-ban kérte fel a Magyar Rádió a Rutkai Bori és a Specko Jedno zenekart, hogy a Vacka Rádió mesesorozathoz, Gaál Zsuzsa verseire komponáljanak zenei kíséretet. 2009 tavaszán Vacka Dalok címmel jelent meg az album, amelyen a rádióból már jól ismert és nagy népszerűségnek örvendő szerzemények hallhatók. A zenekar a lemez megjelenése előtt kapott már felkéréseket, s élő, játékos,  interaktív koncertjükkel számos helyen megfordultak azóta. A műsor idővel újabb és újabb ötlettel, játékkal, kellékkel, színházi elemmel gazdagodott Rutkai Borinak köszönhetően, aki aktív

képzőművészként és a Budapest Bár egyik énekeseként is ismert. Bori igazi gyereklelkülettel fordul a kicsik felé, bravúrosan és harmonikusan egyesíti az énekes-táncos előadói, bohóc- és persze óvónői szerepeket, segítségével a gyerekek szinte észrevétlenül válnak a mese és a koncert aktív részesévé.

Bori mellett a dalok zeneszerzői Bujdosó János gitáros, aki jelenleg a Kistehén zenekar és az Egy Kiss Erzsi Zene együttes tagja is, valamint Darvas Kristóf, aki számos bábszínházi produkcióhoz komponált már mesezenét.

A Hébe-Hóba Banda:

Rutkai Bori – ének

Darvas Kristóf – zongora

Bujdosó János – gitár

Szerető Dániel – basszusgitár

Dudás Zsombor – dob

www.vackakoncert.hu, www.speckojedno.hu

 

10 és 14 óra között:

Tündérflotta alkotó műhely:

Kalózzá válhatsz pillanatok alatt, ha elkészíted velünk kalózkalapod, távcsöved és kincseidet. De ha inkább vízi tündérré változnál varázspálcádat és különféle ékszereidet is elkészítheted nálunk.

Játszóház:

Aranymosó – Kincsesláda mélyét eltelítette a tenger hordaléka, aranymosó szitánk segítségével kincsekre lelsz…

Kincseshajó – Hajó himbálózik a vizen, rakományával. A rakományt úgy kell fel vagy le pakolni, hogy ne boruljon le egyszerre mind…

Báránypamacslendítő Csúzlizda – Tüzelj nemezbogyókkal a vesszőfalon túlra!

Tabrolio kalóz kincsének nyomában – Ha követed a térképet, és megtalálsz mindent, elnyerheted Tabrolio kalóz érméjét!

Árbocról árbocra – Ügyességedet teheted próbára: akadálypálya kötélen, csomókon lengve, mászva, kúszva!

Arcfestés – hogy igazi kalóz és vízitündér legyél!

Aquarius szerencsekereke – pörgesd meg, ügyeskedj, és tiéd a nyeremény!

 

Vélemény, hozzászólás?