Hétvégén újra Pöttömkert – Bohócok és nyuszik a Budapest Parkban 2015. Június 07.

Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye koncertek sorát kínálja a nyár folyamán, azonban nem csak a fiatalabb és idősebb felnőttek, de az apróságok számára is nyújt szórakozást. Június 7-én, második alkalommal lesz Pöttömkert a Parkban, ahol a kreatív kézműves foglalkozásoktól, a gyerekjógán át a gipszszobrászkodásig számtalan program várja a gyermekeket. A Park – mint korábban – jótékonysági akciót is hirdet, segítve a rászorultakat.

Egész nyáron át izgalmas programokkal, mesékkel, trambulinnal és állatsimogatóval, kézműves foglalkozással és megannyi más tartalmas családi- és gyerekprogrammal készül a Budapest Park az apróságok és szüleik szórakoztatására. A programáradatnapindító jógával” kezdődik, majd népi hangszerek bemutatójával szórakoztatják a piciket közös mondókázással és énekléssel fűszerezve. Ezután érkezik majd az Eszter-lánc zenekar, akik interaktív koncertet adnak gyerekeknek és gyerek-lelkű felnőtteknek. Egy mese-erdő közepébe invitálják a hallgatókat, ahol megelevenedik a történet a zene, és persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét mutatják be, akiknek kalandjait a vállalkozó szelleműek is alakíthatják ötleteikkel. A Magyar Tengerimalac-Védő Egyesület szoros együttműködésben lévő partnere az Első Nyúlmentő Alapítvány két kis nyuszija érkezik a Pöttömkertbe, hogy a nyulak életviteléről, személyiségéről, és helyes otthontartásukról mindent megtudhassanak a családok nyuszisimizgetés közben. Az Alle colors csoport zsonglőrbemutatóján hipercuki kicsik és kamaszok mutatnak be műsort labdákkal, karikákkal, buzogánnyal. Lelki Egészségért Alapítvány ingyenes pszichológiai játékokkal készül, de szívesen áll egyéb kérdésekben is a szülők rendelkezésére. A gyerkőcök pedig szabadon ugrálhatnak vagy aszfalt rajzolhatnak, de kipróbálhatják a kismotorokat, tanulóbicajokat és egy igazi tűzoltó autót is. A Piatnik asztalainál a lelkes gyerkőcök a kreatív játékok segítségével próbára tehetik megfigyelőképességüket, gyorsaságukat, a kézügyességüket, sőt akár az orrukkal is építhetnek tornyot. A Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Tagozatának fiataljaival pedig indul az arcfestés és játék, határtalanul. A Pöttömkertben azt is kipróbálhatják kicsik és nagyok, hogyan mutat rajtuk egy festett tetkó: az ArtPaint művészei megfestik álmaik tetoválását. A legkisebbeket a Brumi-maci sarokban játszószőnyeg várja, bébijátékokkal.

A Bohócjátszótér egy olyan hely a Pöttömkertben, ahol kosaras körhinta várja a kicsiket, ügyességi játékok a nagyobb kicsiket, és igazi  bohóc hajtogat lufiból mindenféle figurát a legnagyobbaknak.

A havonta visszatérő megannyi program mellett jótékonysági akcióval is igyekszik segíteni a Park a rászorultakon. A “ruha- és játékgyűjtő” akcióval például a már nem kellő ruhákat és játékokat lehet behozni, s akár válogatni is belőlük. A megmaradt ruhaneműket és játékokat pedig a Magyar Vöröskereszt juttatja el oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A Pöttömkertet a gyermekek és a felnőttek egyaránt ingyen látogatják.

http://budapestpark.hu/program/pottomkert-ingyenes-gyerekprogramok-a-budapest-parkban/

 

Vélemény, hozzászólás?