Históriás Történeti Kalandozás a Magyar Nemzeti Múzeumban 2012. november 11.

A Históriás Történeti Kalandozás játszani hívja a 6-12 éveseket. Visszavarázsoljuk magunkat az időben, felelevenítünk egy-egy kort: elkészítjük annak jellegzetes tárgyait, viseleti darabjait, s együttes, közös játékkal idézzük fel mindennapi vagy ünnepi eseményeit.


A történeti kalandozás játék: játék a történelemmel. Időutazás: azt játsszuk, hogy egy régi korban élünk, annak vagyunk "szereplői", úgy beszélünk, úgy mozgunk, úgy viselkedünk, mintha… Mintha mi lennénk a középkori vásározók, árukínálók és vásárolók, mulattatók és mulatók.
Minden gyerek egy tárgyat készíthet el, majd ennek a tárgynak használójaként-viselőjeként lesz részese a korfelidéző közös játéknak.

 

2012. november 11. vasárnap 10:30 óra

Török-magyar párviadal

Választható foglalkozások: török sisak, fokos, cégér, párta készítése, török tálka domborítása, Karagöz-játék előadása.

Korfelidéző játék: A magyar végváriak és a törökök vitás ügyüket párviadallal döntik el, melynek végén egy időre békét kötnek. Közösen elfogyasztjuk a készített édességet és megtekintik a Karagöz játékot.

A Históriás Kalandozás programja 2-2,5 órás időtartamú, melyet valamennyi résztvevővel egyszerre kezdünk, s egyszerre fejezünk be. Ezért kérjük, hogy a programra időben érkezzenek.

Részvételi díj:
  • 1200 Ft/ gyermek
  • családi jegy (2 fő felnőtt + gyermekeik): 2800 Ft
  • kísérőjegy (egy gyermek kísérése esetén): 600 Ft


A programot 7-12 éveseknek ajánljuk.

A programsorozatról bővebben a www.muzi.hu oldalon olvashatnak.

Vélemény, hozzászólás?