I. Egri Matematikai-Művészeti Napok 2011

Művészet – Tudomány – Innováció – Az iskolában, a szabadban és a kiállítótérben

Időpont és helyszín:

A rendezvény időpontja: 2011. május 13-14.

A programok többségének az Eszterházy Károly Főiskola Leányka úti Campusa ad helyet.

Eger, Leányka u. 4. „C” épület – Google térkép a helyszínről

A rendezvény programja menüben az egyes programelemeknél jelöljük a pontos helyszínt.

A rendezvény célja

Az ÉlményMűhely – Mozgalom az Élményközpontú Matematika-oktatásért 2008-ban indult útjára a pécsi Ars GEometrica művészet- és tudományközi találkozó nemzetközi elismertségnek örvendő tudósai, művészei és pedagógusai összefogásával. Az egri Eszterházy Károly Főiskolán megrendezett kreatív napunk keretében ismét játszani, felfedezni hívjuk Eger város és az ország iskolásait, szüleiket, tanáraikat, főiskolásokat, egyetemistákat és minden érdeklődőt. Célunk, hogy megmutassuk: a matematika több is lehet mint szigorú tudomány. A matematika számunkra a közös élmények, felismerések forrása, az örömteli alkotás eszköze.

Az egri Eszterházy Károly Főiskola első alkalommal látja el a vendéglátó szerepét és vonja be Eger városát az ÉlményMűhely eseményeibe.

A 2007-ben elindított Ars Geometrica (AGE) program célja, hogy széles körben felhívja a figyelmet a művészetek és a tudományok képviselői között zajló interakció eredményeire és bemutassa a közös gondolkodás alkalmazásának változatos lehetőségeit.

Az AGE olyan kulturális határjelenségeket helyez előtérbe, amelyek a világ jelenségeinek kreatív megközelítésére, az intellektuális kíváncsiság, a fantázia és az esztétikai érzékenység együttes fejlesztésére sarkallnak. Kapcsolatot létesítenek a művészet és a tudomány eredményeire nézve meghatározó különféle tudásformák és eltérő kulturális mintázatok között. Az AGE feladatának tartja a hagyományos és a kortárs tudományos-művészeti értékek közösségi értékekké tételét. Előadóink, résztvevőink változatos tudományterületek és művészeti ágak nemzetközileg elismert művelői.

A mindenki számára nyitott konferencia-előadásokban betekintést engedünk az ÉlményMűhely Mozgalom módszertani hátterébe, a matematika interdiszciplinaris esztétikájába és oktatásába. Szeretettel várunk minden pedagógust (szaktól függetlenül), művészt, szülőt, diákot és érdeklődőt.

Az Ars Geometrica projekt 2008-ban a Kultúrák Közötti Párbeszéd, 2009-ben pedig a Kreativitás és Innováció Európai Évének része volt, 2010-ben a Bridges 2010 Matematikai-művészeti Világkonferenciát látta vendégül.

További részletek és forrás ITT

Vélemény, hozzászólás?