I. Kertvárosi Babahordozó Hét 2011. október 17-21.

A Hordozóhétről

Kisgyerekes szülőnek lenni nem könnyű. A TV-ben boldog babák mosolyognak kipihent szüleikre, a szomszéd néni unokája is már az első naptól átalussza az éjszakát. Óriásplakátok hirdetik a korai fejlesztés fontosságát, a bababoltok polcai roskadoznak a játékoktól – a szülők dereka pedig a babakocsiból egyre gyakrabban kikívánkozó kisbaba súlyától. Mi, kisgyerekes szülők hamar rájövünk, hogy babakocsival tömegközlekedni és kényelmesen bevásárolni majdhogynem lehetetlen, bezárva érezzük magunkat. Jó lenne egy kicsit kimozdulni, beszélgetni, új barátokra lelni, tanácsot kérni, énekelni, érdekes és különleges előadásokat végighallgatni, interaktív babaszínházba menni – na meg egy kicsit sportolni. Egy héten át – teljesen ingyen.

Kerületük 2011. október 17-21. között először csatlakozik egy 8 éve életre hívott kezdeményezéshez, a Nemzetközi Babahordozó Héthez. Az Erzsébetligeti Színházban megrendezésre kerülő rendezvénysorozat színes programokkal, érdekes és különleges, a kisgyerekes létet a gyerekek szemszögéből is megközelítő előadásokkal várja a jövendőbeli kismamákat, kisbabákat, szülőket, nagyszülőket, nagytesókat, szakembereket. Hasznos válaszokat ad a babavárással kapcsolatos, szoptatási, mosható pelenkázási, mozgásfejlődéssel, homeopátiával kapcsolatos kérdésekre, kiemelt hangsúlyt fektetve a hordozókendő könnyed használatának módszereire, a hordozásból származó előnyökre.

A programokra a belépés ingyenes, a zárónapon megrendezésre kerülő tombolán pedig (melyre az első szelvényt a regisztrált látogatók ajándékba kapják) a szerencsés nyertesek értékes nyereményekkel távozhatnak.

Bővebb információ, részletes programok:

http://hordozohet.wordpress.com

Facebook: http://facebook.com/hordozohet

 

A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitója: 2011. október 17. 9:30

Helyszín: Erzsébetligeti Színház

A rendezvényt megnyitja: Kovács Péter polgármester

A PROGRAMOKRA A BELÉPÉS INGYENES!

Küldetésük:

A babahordozás megismertetése illetve népszerűsítése a kerületben illetve környékén élő családok, gyermeket tervezők illetve érdeklődők számára

A rendezvény hátteréről:A Babywearing International által 2003-ban életre hívott, Magyarországon 2008 óta megrendezésre kerülő Nemzetközi Babahordozó Hét rendezvénysorozat egy, a kisgyerekes családok számára világszerte fontos esemény. Az egyre növekvő érdeklődésre való tekintettel kerületünk idén először csatlakozik saját rendezvénysorozattal ehhez a neves eseményhez, így adva lehetőséget a kerületünkben és a környékén élő családoknak, hogy megismerkedjenek a babahordozással és ingyenes, színvonalas programokon vehessenek részt egy héten át.

Szertettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Elérhetőségük: hordozohet.szervezok@gmail.com

A programsorozat helyszíne: Budapest XVI. Erzsébetligeti Színház"

Vélemény, hozzászólás?