III. Zánkai Lovas napok 2011.06.23-26.

2011. június 23-26 között a III. Zánkai Lovas napok keretében Nemzetközi Fogathajtó Verseny szerepel a Nemzetközi Szövetség Versenynaptárában. A négyes fogatok számára ez a megmérettetés egyben a Világkupa kvalifikációs, válogató versenye is. Holland, francia, finn és horvát versenyzők is érkeznek a parádés versenyre. Itt lesznek a legjobbjaink, a Lázár-fivérek, Vilmos és Zoltán, akik ketten együtt 13 világbajnoki címet szereztek, továbbá Dobrovitz József, Kecskeméti László, Nyúl Zoltán. A Magyar Lovas Szövetség Fogathajtó Szakbizottságának döntése értelmében, ebben az időpontban a Magyar Derby helyszíne a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum.

Az idei verseny célja a versenyzők és lovaik versenyzési lehetőségeinek bővítése, mellyel a lovak versenyzési rutinszerzését segítjük és a fogathajtó sportot népszerűsítjük, így nem csak nemzetközi versenyt rendezünk ekkor, hanem a „B” Kategóriás Bajnoki Forduló (kvalifikáló) CAN-B, Felső-Dunántúli Regionális Fogathajtó Bajnokság I. fordulóját is.


A fogathajtó verseny izgalmai között június 25-én a maratonhajtás után LÁTVÁNYOS LOVAS BEMUTATÓKAT is megnézhetnek az érdeklődők. A programban szerepelnek csikósok, solymászok, pusztaötös, de bemutatkoznak a lovassport szakágai is. Hogy a délután se maradjon fogathajtó verseny nélkül, a hírességek fogathajtó versenyén szurkolhatnak kedvenceiknek a látogatók. A meghívottak között szerepel Sasvári Sándor és Faragó „Topi” András színművészek, Pataki Attila énekes, Mága Zoltán hegedűművész és Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, Gödöllő város polgármestere. A nap zárásaként Csontó Zoltán a természetes lóidomításból tart bemutatót, utána a Siklósi Hagyományőrző Egyesület trükklovasai lépnek fel. A nap fináléja Kassai Lajos világrekorder lovasíjász utánozhatlan produkciója.

Jegyárak és teljes programlista: www.lovasok.hu/index.php

Vélemény, hozzászólás?