IV. Down Világnap a Vígszínházban 2012. március 18.

Az ENSZ közgyűlésének bizottsága is elfogadta, hogy 2012-től március 21. a Down-szindróma napja legyen. A Down Egyesület idén immár negyedik alkalommal szervez széles társadalmi réteget bevonva  Nemzetközi Down Világnapi eseményt Budapesten a Vígszínházban.

Március 18-án, vasárnap 11:00 és 14:30 között a Vígszínházban a már megszokott páros – Fesztbaum Béla és Novák Gyurcsi – kalauzolásával külföldi Down-szindrómás csoportok mellett olyan hírességeket is felvonultató előadások lesznek, mint a Pa-Dö-Dő “Csomagot kaptam” koncert, Presser Gábor fellépése vagy a szatmárnémeti Cserey Csaba interaktív, világjáró dob-túrája.

És ez még nem minden?! A színpadon a nap folyamán sorra váltják egymást a jobbnál-jobb programok; mesél Berecz András, fellépnek a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola növendékei, valamint Balogh Sándor: A brémai muzsikusok – zenés mesejátéka is látható lesz, melyben közreműködik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Fúvósegyüttese, vezényel: Balogh Sándor, mesélő: Kerekes József a Vígszínház művésze, ének: Hábetler András. A fellépések között a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói által készített animációs filmek láthatók.

A színpadon kívül a IV. Down Világnapra látogató gyerekek és családjaik élvezhetik a Legozást, kifestethetik arcukat, gyurmázhatnak marcipánnal a Szamos-nak köszönhetően, hajtogattathatnak lufi-figurákat a felkészült bohócokkal, játszhatnak az alagsorban, miközben lépten-nyomon artisták szórakoztatják őket, de kézműves foglalkozás, festés, babzsákfotelek, könyv- és hangoskönyvvásár, Down-shop, Szegedi Katalin grafikus, illusztrátor kiállítása, Sugar Shop is várja az érdeklődőket, a Down-dada szoba, valamint a baba- és gyermekhordozási tanácsadás, HP fotózás, Marbushka játszótér és játékvásár is egész nap rendelkezésre áll a Vígszínház területén.

A nap házigazdája: Eszenyi Enikő

Vélemény, hozzászólás?