IX. Budapesti Nagy Sportágválasztó – A sport napjai – 2011. szeptember 16-17.

Több mint 80 kipróbálható sportág egy helyszínen, edzőkkel, élsportolókkal, szakmai tanácsadással. A rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható! Nyitvatartás: 9-17 óráig. Pénteken az előre bejelentkezett óvodákat, iskolákat várják, de 14 órától és szombaton egész nap sok szeretettel várják a családokat és a nagyközönséget is!

Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont (1106 Bp., Maglódi út 12/a)

A Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva több mint 80 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. Tervek szerint ismét lesznek vizes medencék, több sportágnak teret adva (kajak-kenu, sárkányhajó, vízilabda, szinkronúszás, élet- és vízimentés stb), sípálya, lovarda, mászófal, először lesz plasztik pálya a jeges sportoknak, továbbá az érdeklődők a küzdősportok és a labdajátékok sokaságával is megismerkedhetnek. Lesznek nőiesebb és férfiasabb sportok is, ami biztos itt mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat.

A sportági helyszíneken érdekes bemutatókat, nyílt edzéseket láthat a közönség, de ami a lényeg, edzői jelenlét mellett minden sportágba bele is lehet kóstolni. Szeptemberben is lehetőség nyílik a találkozásra, sőt együtt sportolásra a helyszínen megjelenő olimpikonokkal, élsportolókkal. A részletes programról és a neves sportolók személyéről, megjelenési időpontjairól a rendezvény honlapján www.sportagvalaszto.hu lehet majd információt kapni. 

 

A kétnapos rendezvény pénteki napja továbbra is az előre bejelentkezett, pedagóguskísérettel érkező óvodai, iskolai gyerekcsoportoknak van fenntartva azzal a változással, hogy péntek délutánján már mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a nagyközönségé, családoké.

 

A rendezvény ideológiájáról ITT!

 


Vélemény, hozzászólás?