Játék a múzeumban, családi vasárnap a Nagytétényi Kastélyban 2011.09.11.

2011. szeptember 11.
JÁTÉK A MÚZEUMBAN – Családi vasárnap

Az Iparművészeti Múzeum Nagytétényi Kastélya az ország egyik legszebb késő-barokk épülete. A fővárosban, mégis annak zajától távol eső, igazi vidéki hangulatot árasztó környezetben reprezentáló kastély és gyönyörű, rendezett parkja számos alkalommal telik meg élettel. Szeptember 11-én, vasárnap, "Játék a múzeumban" címmel mesés családi vasárnapra várjuk családos és egyéni látogatóinkat…


PROGRAMOK:

Mese és különleges cirkuszi előadás várja a gyerekeket a kastély parkjában!

 • 10-17 óra között a Tintaló Társulás Cirkusz című gyermekjátéka a parkban.
  A Tintaló Cirkusz egy szokatlanul kicsi cirkusz! Az aprócska porondon fából faragott elefánt, bohócok, légtornász, egyensúlyozó művész ejti ámulatba a nagyérdeműt. Amikor vége az előadásnak, egy rövid szünet után újra megtekinthető a produkció, hiszen a Tintaló Cirkusz folyamatosan szórakoztatja a közönséget.
 • 11 órakor "Tündérszárnyon, madárszárnyon" címmel Lovranits Júlia mesél.
  Madarak, tündérek, manók, jóságosak, gonoszak, vidámak és szépségesek… Olyan meséket, verseket hallgathat a közönség, amelyekben szinte együtt repülhet a varázslatos mesebeli lényekkel, tündérekkel, álomszerű vagy valóságos madarakkal. A történetekben szó lesz a madarak védelméről is.
 • 15 órakor "Mesék, történetek a titokzatos tündérekről, manókról és egyéb furcsa lényekről" Fekete Gy. Viktor tündérmeséit hallgathatják a legkisebbek.
  A délutáni "mese-órában" a gyerekek megismerkedhetnek az álomtündérrel, a tündérek királyával, a hegyi manóval, a gonosz sárkányokkal. A meséket hallgatva megtanulják, hogy a tiszta szív végül mindent legyőz! A mesélő történetei előadásához segítségül hívja a zenét és a megelevenedő játékbábokat is.
 • A nagyobb gyerekek kézműves műhelyekben tehetik próbára ügyességüket.
 • 10, 11 és 13 órakor felnőtt látogatóink részére tárlatvezetések indulnak.
  A "Bútorok titkos fiókjai" kiállítás
  keretében kinyitjuk azokat a bútorokat, melyeknek belső kiképzése, díszítése is különleges. Így a látogatók betekinthetnek azokba a rejtett fiókokba, titkos rekeszekbe, amelyek ékszerek, fontos iratok, levelek őrzésére és tárolására szolgáltak.
 • 14 és 16 órakor zenés barangoló a bútortörténeti kiállításon 
 • Virág-, méz-, fűszernövény-, kézműves vásár a kastély parkjában.
 Belépődíj:

Teljes árú: 1200 Ft
Kedvezményes (diák, nyugdíjas): 600 Ft
Családi jegy: 2400 Ft

Forrás:www.nagytetenyi.hu/aktualitasok/jatekamuzeumban2011.html

Vélemény, hozzászólás?