Kalandos mesék, mesés kalandok az Egyszeregy Mesefesztiválon 2016. Május 22.

Május 22-én vasárnap immár negyedik alkalommal egy egész napra sárkányok, hercegnők és hősök birodalmává változik a XV. kerületi bevásárlóközpont. Idén több ezer családra számítanak a szervezők az ingyenes programon, ahol mesés nyeremények is gazdára találnak.

A nagyszabású ingyenes rendezvényt az AsiaCenter azzal a céllal hozta létre négy évvel ezelőtt, hogy családbarát bevásárlóközpontként felhívja a figyelmet a minőségi családi időtöltés és a kisgyermekkori meseolvasás fontosságára. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a látogatószámmal együtt minden évben bővül a programok és partnerek sora. Tavaly több mint 10 000 ember vett részt a családi napon, sokan érkeztek vidékről is.

A fesztivál idén először nem kizárólag a magyar mesehagyományokra építkezik majd, hanem külön mesefelolvasások keretében igyekszik betekintést nyújtani a kelet és nyugat meséinek világába. A rendezvényre a Lári Fári Alapítvány játékos mesekuckóval, a Kanga Alapítvány kisállat simogatóval, a Rex Kutyaotthon Alapítvány pedig örökbe fogadható állatokkal érkezik.

Miért érdemes még ezt a napot Újpalotán tölteni? Az AsiaCenter több mesekuckójában élőszóban hallgathatnak meséket a kicsik, a jó hangulatról az Alma Együttes és az Apacuka Zenekar koncertje gondoskodik, Laár András a felnőtteknek mesél és természetesen mesés nyereményekre lehet számítani. Három színpadon folyamatos mesejátékok szórakoztatják a gyermekeket, a kisebbeket Ricsi Bohóc várja, lesz  sárkány és óriáskígyó simogató, arcfestés, varázsló iskola, ugrálóvár, lufitekerés, táncház, mesevetítések, ügyességi játékok, BUM BUM – Bohóc Urak Muzsikálnak, az idősebbek pedig Magyarország leghosszabb fedett gokart pályáján versenyezhetnek.

A fesztivál keretein belül meghirdetett gyermek meseíró pályázat eredményhirdetésére a Center Színházban kerül sor, a nyereményeken túl a 3 legjobb mesét a színház társulata elő is adja a színpadon! A pályázatra május 15-ig lehet jelentkezni gyermekek által kitalált saját mesével.

A „Győzd le a hét sárkányt és szabadítsd ki a Királylányt!” idén is  kalandra hívja a kis lovagokat, akiknek hét különböző helyszínen kell megküzdenie a sárkányokkal a királylány pedig megjutalmazza megmentőit.

Ízelítő a programokból:

Center Színház:

11:00 Gyermekzene és táncház
11.45: Mesefilm vetítés
13.00: Laár András: EdeBede Bácsi és a többiek
15.00: Meseíró pályázat eredményhirdetés

Királylány Színpad:
11.00: Apacuka Zenekar gyermekkoncert
13.00: Háry János – Színházikó Társulat
15.00: BUM BUM – Bohóc Urak Muzsikálnak
16.30: Buli Ricsi Bohóccal
17.00: Alma Együttes gyermekkoncert

18.00: A „Győzd le a hét sárkányt és szabadítsd ki a Királylányt!” játék ajándék sorsolása

Sárkány Színpad:
10.00: Piroska és a farkas – Mesekocsi Színház előadása
11.30: Az igazság tevő nyúl – Center Színház előadása
14.00: Marcipán cica
15.30: Hetet egy csapásra – Grimm-Busz Színház előadása

 

Vélemény, hozzászólás?