Karácsonyi Kreatim kiállítás és vásár a Műcsarnokban 2013. December 15.

Karácsonyi Kreatim kiállítás és vásár a Műcsarnokban 2013. December 15.

Minden jó szándék ellenére a karácsonyi ajándékvásárlás szinte minden évben a boltról boltra vándorlást, és a kompromisszumos: „már nem megyek tovább, jó lesz ez is” típusú vásárlásokat jelenti. Akármennyire is szeretnénk mindenkinek a lehető legjobbat, végül megelégszünk egy alibi ajándékkal, amivel letudjuk szeretteinket. Ez ellen küzd már 2009 óta a Kreatim. December 15-én a Műcsarnokban több mint 60 iparművész kínál majd minden korosztálynak minőségi és megfizethető alkotásokat. Bátran kérjünk tanácsokat a művészektől, akik nem csak tárgyakat, de szellemiséget, hagyományt, azaz igazi ajándékot kínálnak! 

Minden advent és karácsony a családunk, barátaink, a kapcsolatrendszerünk ünnepének ideje is, amikor szeretnénk mindenkire gondolni egy kicsit. A barátaink mellett a kötelező iskolai, munkahelyi ajándékozásokat is szívesen vállaljuk, mert az egész éves erőfeszítések után úgy érezzük, hogy tényleg mindenki megérdemli az apró figyelmességeket, és a nagyobb kívánságok beteljesülését is. 

Az idei Kreatim karácsony azért is különleges, mert egy nagy múltú képzőművészeti kiállítóhelyen mutathatjuk be művészeinket, ezáltal számunkra is új kontextusba kerülnek azok a folyamatok, amelyeket mindig fontosnak tartottunk: az innovatív szemlélet az ökológiai gondolkodás és a társadalmi gondoskodás lehetősége, amely integráltan jelenik meg a 21. század művészeinek alkotói folyamataiban. Nagy örömünkre szolgál, hogy 2013 december 15-én vasárnap – a vásár történetében először – a Műcsarnok ad otthont azoknak az iparművészeknek és designereknek akik a Kreatimot választják a közönséggel való találkozásra.

Számunkra a folyamatosság a legfontosabb ahhoz, hogy segíthessük a magyar iparművészet/design és a képzőművészet határterületeire irányítani a vásárlók figyelmét.  A Design héten megkezdett Kreatim-Design Aid programunk lehetőséget kínál minden rehabilitációval foglalkozó műhelynek, hogy ismét bemutassák munkájukat és termékeiket, amelyek sokszor az újrahasznosítás, a recycling és upcycling műfajába tartoznak és így egyben a magyarországi „ethical design” területét jelölik ki. Az Etikus design nem csak anyaghasználatában környezettudatos, hanem az alkotók és felhasználók ugyanabból a gazdasági, ökológiai, társadalmi helyzetből szemlélik a körülöttünk zajló folyamatokat és munkájukkal, illetve fogyasztási szokásaikkal erre reflektálnak. A cél az egyik oldalról: munkát vállalni és jó minőségű terméket előállítani. A másik oldalról pedig egyre elterjedtebb a jó minőségű, etikus, vagy „fair trade” termékek vásárlása, ami nem csak az európai fair trade hálózatok termékeit jelenti, hanem a magyar termelők és alkotók munkáit is. 

Szeretnénk, ha egyre többen készülnénk együtt a karácsonyra és egyre többen gondolnánk úgy, hogy a tervezőktől személyesen vásárolt kisszériás, lokális ajándék nem csak többgenerációs érték, hanem a 21. század kihívásaira adott válasz is. Érezzük magunkénak az időt az ajándékozásra, a választásra.  A Kreatim nem csak a Műcsarnokban lesz, hanem a 21. században is, ahol mindenkit szeretettel várunk.

Helyszín: Műcsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.

Időpont: 2013. december 15. vasárnap, 10-18 óráig

A belépés ingyenes!

Nincs hozzászólás

Mondd el a véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

#Kövess minket az Instagram oldalán is!