Kék lányszoba inspirációk

Kék lányszoba inspirációk

Hogy kerül a kék szín a lányszobába?

A kék a férfiak színe, még is egyre több lányszobába találkozni vele. Miért használhatjuk a kék színt a lányszobába?  Nem egy szokványos megoldás, de a különböző árnyalatainak a párosítása fehér, zöld, szürke, rózsaszín vagy barna színekkel hangulatos lányos szobát eredményez.

De, mi is a kék szín jelentése a lakberendezésben? A kék az ég és a tenger színe, így nyugtató hatása van. A testre és a lélekre is egyaránt jótékony hatást gyakorol. Éppen ezért tökéletes választás lehet a gyerekszobába, mint alapszín, hisz egy hosszú fárasztó nap után szükséges a kikapcsolódás, a pihentető alvás.

Emellett a kék szín optikailag növeli, mélyíti a helyiséget, ezért kisebb alapterületű gyerekszobákban bátran lehet alkalmazni.

Inspirációként lássunk jó megoldásokat a kék lányszobára.

A szürke, kék és fehér együttese egy tiszta, világos szobát eredményez. A falon elhelyezett díszes tükör optikailag mélyíti a gyerekszobát. A cicomás csillár és az ágy formája lágy, romantikus hangulatot visz a szobába. A textilek és kiegészítők mintája is tökéletesen illeszkednek ebbe a környezetbe.

Az acélkék és szürke párosítás láttán fiú szobára gondolnánk, de a díszes plafon és a csillár egyértelművé teszi, hogy egy lányszobában járunk.

Tökéletes példa arra, hogy a kék és rózsaszín kiváló párosítás egy babszobába. Bájosan babás szobába csöppentünk. A színek egyensúlya, a pöttyös falak, a textilek és a kiegészítők teszik "meseszerűvé" ezt a babaszobát.

A vibrálóan kék fal az absztrakt mintás tapétával, az íves ágytámlával igazi tiniszoba. Egy letisztult, friss, egyszerű berendezésű lányszoba. A modern kor tinilányához illő hangulatban.

Milyennek képzeljük egy tini díva szobáját? Azt hiszem ilyennek. A fekete-kék párosítás tökéletesen vissza adja ezt a stílust!

Egy tengerparti házba tudom elképzelni ezt a romantikus szobát. Érezni az óceán illatát, a hűs szellőt, ahogy átjárja a ház helyiségeit.

Még egy tengerparti hangulatú lányszoba. Az erős kék színek energiát visznek a helyiségbe.

A kék, ezen finom árnyalata nagyon kellemes látvány. A szoba hangulatát meghatározza a falra festett fa, az absztrakt mintás ágytakaró, a színben hozzá illő függöny és díszpárnák.

 

Fotók: pinterest.com

Nincs hozzászólás

Mondd el a véleményed

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

#Kövess minket az Instagram oldalán is!