Kiskobak Gyermekszínházi bérletsorozat 2012. október 11., november 22. és december 13-án

1. ELŐADÁS 2012. október 11. 14.00 óra

Mátyás király születése napja
a Magyar Népmese Színház előadása

A történet Mátyás születése napjára rendezett lovagi megmérettetéssel kezdődik, melyen összegyűlnek a lovagok és az udvarhölgyek. Ők illendően felöltözve az udvari bálon egy közös tánccal köszöntik a királyt.
Mátyás király álruhát ölt a bál végén és elindul országot járni. Számos kaland után visszatér a palotába és feleségével Beatrix királynéval együtt indul leleplezni a zsarnok kolozsvári bírót.
Élőzenés, interaktív mesejáték
Játszó személyek: Balázsi István, Földi Lehel, Benedek Gyula, Zanotta Veronika
Rendező: Rumi László

2. ELŐADÁS
2012. november 22. 14.00 óra


Banyamesék

a Karaván Színház előadása

Élőzenés mesejáték óvodásoknak és kisiskolásoknak, mely során három rövid (két székely és egy orosz) népmesét láthatnak a gyerekek. A meséket bábok segítségével adják elő a színészek. Nem paravánt használnak, hanem ők is láthatók, így színészi játékkal, mimikával válik színesebbé a humoros előadás. A színészek a gyerekeket játékosan bevonják a történetbe.
Színészek: Babócsai Réka, Illés Alexa, Horváth Gyula, Horváth Kristóf, Jászberényi Gábor
Rendező: Tóth Géza
 


3. ELŐADÁS
2012. december 13. 14.00 óra

Régi karácsony

az Aranyszamár Színház előadása

A karácsonyi készülődésben, lótás-futásban, sürgés-forgásban jó néha megpihenni. Megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Különösen – ha azok – lélektől lélekig ható fajtából valók.

A Csodakalács című népmese és Fekete István Éjféli látogatók című novellája épp ilyenek. Ezért mondjuk, meséljük, mutogatjuk, énekeljük, játsszuk el őket – megidézve rég volt karácsonyokat. Lehet, hogy ma már nem úgy ünnepelünk, mint "akkor", s a gondjaink is mások, de a lényeg, a szeretet igénye, hiánya, parancsa ugyanaz maradt. Előadásunkat ajánljuk mindenkinek: gyerekeknek, felnőtteknek, s a két kor között rekedteknek.
Előadják: Érsek-Csanádi Gyöngyi és Strausz Tünde
 

Jegyár: 1 000 Ft/előadás
 

Csoportok előzetes bejelentkezése szükséges!
Bővebb információ és bejelentkezés: Varró Anna (20/412-2468, 1/354-3400)

Vélemény, hozzászólás?