Koraszülött nap az Orczy Kalandparkban 2012. július 28.

Koraszülött nap az Orczy Kalandparkban – Miből lesz a cserebogár? – 2012. július 28. 10 órától 16 óráig


Orczy Kalandpark
1089 Budapest, Orczy út 1.


Koraszülöttet valószínűleg mindannyian ismerünk, még akkor is, ha nem mindig tudunk róla. Nem különböznek ugyanis a társadalom többi tagjától, és a koraszülöttség ténye sincsen a homlokukra írva, ezért magunk sem mindig tudjuk, hogy az előttünk álló ember napokig, hetekig, esetenként még tovább küzdött születése után az életéért. Bár nem mindegyikük tud teljes, egészséges életet élni, a küzdelem óriási és nagyon sok sikertörténetet tapasztalhatunk nap mint nap. Ennek ellenére a közgondolkodásban valamilyen okból gyökeret vert az a meggyőződés, hogy a koraszülöttek gyengék, lassúak, fogyatékkal élők. Ezzel a tévhittel egyetlen dolgot érdemes kezdeni: meg kell cáfolni!


Az Orczy Kalandparkban azért hívtuk életre a Koraszülött Napot, hogy az 1500 gramm súly alatt született gyerekek számára lehetőséget biztosítsunk a kételyek eloszlatására. Meghívott szakemberek, sokat átélt családok mutatják be azt a fajta élni akarást, küzdeni vágyást, mely az inkubátorba kerülés óta jellemzi a koraszülött gyerekeket, és igyekeznek igazolni azt a tényt, hogy az időre született gyerekeknél semmivel sem értéktelenebbek.


Az előadások, nyílt beszélgetések mellett maguk a gyerekek is demonstrálják, hogy igenis képesek megfelelni a velük szemben támasztott elvárásoknak, hogy a beléjük fektetett energia, a születésük óta tartó harc, a számos tréning és odafigyelés meghozza a gyümölcsét, és a társadalom teljes értékű, tanuló, dolgozó és egészséges tagjai lehetnek. Ők mindent megtesznek, amit tudnak, most már csak a kétkedők szemét kell felnyitni.

A program menete
10:00 Érkezés, regisztráció
11:00 Megnyitó. Beszédet mond Dr. Nobilis András, a SE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Koraszülött Intenzív Osztálya vezetője
11:30 Beszédet mond Salinger Gábor regényíró.
12:00-14:00 Zumba bemutató Jütner András táncművész előadásában, amit a "Ki mit tud?" követ
Szeretettel várunk mindenkit július 28-én, az Orczy Kalandparkba!

Vélemény, hozzászólás?