Kukkants bele! könyvsorozat 3 új résszel bővült

A népszerű brit sorozat, a Kukkants bele! 3 új kötetét is elhozta most a kiadó. Nekem a legjobban a Mindenféle ismeretek tetszik. A több mint 135 kihajtható lapon több száz tényt, érdekességet olvashatunk a világról. Megtudhatjuk például, hogy az összes emlősállat egynegyede denevér, hogy egy gránátalmában ezernél is több mag lehet, vagy, hogy az első tábla csokit 1847-ben készítették.

A könyv lapjain, a sok-sok kihajtható fülecskén számos témában szerezhetünk izgalmas információkat. A világról, az élőlényekről, a tudományról szóló részek után a szórakozás fejezetben például sporttal kapcsolatos tényeket is megtudhatunk, majd a Kincsesládában elámulhatunk az olyan adatokon, hogy a világ legnagyobb aranyrúdja 250 kg-ot nyom és több mint 14 millió dollárt ér. A történeti áttekintést segíti a Mikor történt? fejezet, melyben a 14,5 milliárd évvel ezelőtti Nagy Bummtól eljutunk a 21. századig. Végül pedig további elképesztő tényekről tudhatjuk meg, hogy igaz-e, vagy hamis (tudtad, hogy a Panama-kalap nem is Panamából származik J?), valamint az utolsó oldalon egy képes kvízt is találunk. Kicsiknek, nagyobbaknak, sőt a felnőtteknek is élvezetes elfoglaltság a fülecskék hajtogatása. Akár kvízjátékokra is felkészülhetünk belőle.

Kukkants bele Mindenfele ismeretek

A sorozat másik két kötete az Időjárás és éghajlat , valamint a Számok világa. A címek beszédesek J, a Időjárás és éghajlatból szerzett tudás jól jön majd a környezetismeret órán, a Számok világa pedig megismertet a számokkal, alakzatokkal, megmutatja, hogy a hétköznapokban szinte minden matek és persze vannak benne játékok, feladványok is.

SI Weather and Climate Cover_h.indd

Vélemény, hozzászólás?