Láthatatlan Kiállítás és a Ludwig Múzeum közös rajzpályázata

A Láthatatlan Kiállítás és a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum közös pályázata

A Láthatatlan Kiállítás és a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum közös rajzversenyére pályázhat minden általános és középiskolás diák, 3 kategóriában:

1.      6-10 éves (alsó tagozatosok)

2.      10-14 éves (felső tagozatosok)

3.      14-18 éves (középiskolások)

A pályázat témája:

Valamilyen korunkra jellemző tárgyat ábrázoló kortárs CSENDÉLET

Benyújtható minden olyan, nagy egységekből felépülő, papíralapú, A3-as méretnél nem nagyobb rajz, ami a felületből kiemelkedve vakok és gyengén látók számára tapintással is könnyen értelmezhető. A tapinthatóságot lehetővé tevő anyaghasználat tetszőleges, azzal a feltétellel, hogy az anyag ne hagyjon nyomot a bőrön, ne legyen szúró, vágó, éles vagy bármilyen módon veszélyes illetve az egészségre ártalmas. Egy jelentkező legfeljebb 3 munkával pályázhat.

A legjobb 3 pályamunkát mindhárom kategóriában díjazzuk, valamint az alkotásokból kiállítást rendezünk a Múzeumok Éjszakája (2011. június 24.) programjainak keretében, a Ludwig Múzeum új gyermekfoglalkoztató stúdiójában. A pályamunkák ezután előzetes időpont egyeztetéssel elvihetők a múzeumból.

A pályázatokat a Ludwig Múzeum és a Láthatatlan Kiállítás munkatársaiból, valamint a Vakok Állami Intézetének munkatársaiból és lakóiból álló zsűri bírálja el.

Az eredményhirdetés, a díjkiosztó és a Stúdió kiállítás megnyitója 2011. június 24-én 18 órakor lesz a Ludwig Múzeum 2. emeleti gyermekfoglalkoztatójában.

A pályázatokat postai úton várjuk vagy személyesen is leadhatók a Ludwig Múzeum jegypénztáránál.

A pályázati anyagon kérjük feltüntetni a következőket:

a pályázó neve, korosztálya, iskolájának neve és címe, a pályázó elérhetősége, olvasható e-mail címe

 

Beküldési határidő: 2011. június 13. (beérkezéssel)

További információ:

Szira Henrietta

(+36 1) 555 3479

szira.henrietta@ludwigmuseum.hu

Vélemény, hozzászólás?