Ludwig Múzeum családi délelőtt 2011.05.28

Családi Délelőtt: Üzenet pirosból, tárgyakból, betűkből
Kiállítótér, 1. emelet
2011. május 28. 10.30 –

 

A Ludwig Múzeum szombati gyermekfoglalkozása Mladen Stilinović retrospektív kiállításához kapcsolódik.

Üzenet pirosból, tárgyakból, betűkből
Időpont: május 28. 10.30-

Vigyél magaddal!

Kérjük a kedves szülőket, hogy a gyerekek lehetőség szerint hozzanak magukkal a programra olyan kisebb, feleslegessé vált háztartási eszközöket (régi fésű, kanál, műanyag pohár, teaszűrő, tejfölös doboz stb.), amelyeket felhasználhatunk az alkotásokhoz a foglalkozás során.


Betűk a könyvekben, az interneten, a hirdetéseken, a csokipapíron, a tejesdobozon, a pólónkon. Betűkből áll össze a nevünk, az országunk neve, a mindennapi történeteink, ha leírjuk azokat. Ha nem is tudunk még írni-olvasni, a betűk már üzennek nekünk. De olvasható üzeneteinket csak az érti meg, aki ismeri a betűket és az adott nyelvet, amelyen a betűk szavakká állnak össze.


A színek körülvesznek bennünket. A Nap sárgája, a föld barnája, a pulóverem feketéje mind-mind szín. Ám az összes jelent valami mást is, például érzéseket, hangulatot vagy történéseket. Azután ott a töménytelen mennyiségű tárgy! Az egyik egy emlék, a másik egy iskolai eszköz, a harmadik ahhoz kell, hogy megegyem a levest.


Ha úgy vesszük, mindez egy-egy üzenet, saját jelentéssel. Ezen a foglalkozáson a betűk, a színek és a tárgyak segítségével üzenünk. Az eredmény talán kicsit zavarosnak tűnik majd, talán balról jobbra és jobbról balra is olvasható, és az is lehet, hogy egyetlen értelmes szó sem akad benne. Viszont nyelvtől függetlenül bárki megértheti, ha szán rá egy kis időt, gondolatot, fantáziát.


Állítottál már ki galériában? Most itt az alkalom!

A 2011. május 14.-ei, 21.-ei és 28.-ai Családi Délelőtt, a május 21.-ei Integrált Családi Délelőtt, illetve a májusi Marshall McLuhan nyitott műhely során elkészült munkákat szeretnénk bemutatni júliusban a Marsall McLuhan centenárium keretében rendezett kiállításon a LABOR galériában. Ezért kérjük a foglalkozások résztvevőit, hogy az itt elkészített alkotásokat – a készítő nevével, életkorával, e-mail címével, telefonszámával ellátva – hagyják a múzeumban, hogy kiállíthassuk azokat. A megnyitóról, majd a művek visszaszolgáltatásáról a megadott elérhetőségre értesítést küldünk.

A program 10:30-kor kezdődik, és három egységből áll. Mivel a foglalkozás részei összefüggnek és egymásra épülnek, kérjük a kedves érdeklődőket, hogy legkésőbb 11 óráig érkezzenek meg.

Amíg a gyerekek alkotnak, szakképzett infomediátoraink készséggel segítenek a felnőtteknek felfedezni a kiállítást.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ ITT

Vélemény, hozzászólás?