Márton-napi őszbúcsúztató mulatság 2014. november 8.

Búcsúztassa a szüreti időszakot egy vidámsággal teli családi napon a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban!

Márton-nap a gazdasági évnek is fontos állomása, az őszi munkák befejezésének, a szüret végének időszaka, melyhez számtalan babonát, szokást köt a néphagyomány.  Márton-nap időjósló, rámutató és dologtiltó nap is, nem utolsó sorban pedig – az adventi, elcsendesülő időszak előtt – az utolsó alkalom egy remek mulatságra!

 

Nincs ez másképp a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban sem, ahol a hagyományt követve színes programkínálattal, egyebek mellett vártörténeti sétával, gyűjtemény- és toronylátogatással, borászati tárlatvezetéssel, hagyományőrző játszó- és táncházzal, gyermekelőadásokkal, kézműves műhellyel, herendi festőkuckóval, libatollfosztóval, libasimogatóval és Márton-napi totóval készülnek Szent Márton napjára és az újbor ünnepére.

 

Márton-napon megnyitják a látogatók előtt a Hunyad-pince borászati gyűjteményét és az Apostolok tornyának kapuját is, hogy az érdeklődők a magasból is megcsodálhassák a Városliget lenyűgöző panorámáját. A programot A pásztorok világa című új időszaki kiállításhoz kapcsolódva szakmai tárlatvezetés is gazdagítja.

Újdonság, hogy az idei mulatságon a Múzeumok Őszi Fesztiválja programelemei is helyet kapnak: a gyerekek bekapcsolódhatnak A Nagy Rajzolás alkotóműhelyébe, ahol „Rajzold le a Vajdahunyadvár világát!” címmel megmutathatják, mi jut eszükbe a Magyar Mezőgazdasági Múzeumnak otthont adó Vajdahunyadvár tornyos épületéről. Az egész napos mulatságot töklámpások esti, dalos felvonulása zárja.

 

A hangulatos, őszbúcsúztató mulatságra kicsiket és nagyokat szeretettel várnak 2014. november 8-án, szombaton 10–20 óráig a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba, a Vajdahunyadvárba.

 

A szervezők műsorváltoztatás a műsorváltoztatás jogát fenntartják!Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum – 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

Időpont: 2014. november 8.

Nyitva tartás: 10–20 óráig

Belépőjegy: felnőtt 1300 Ft, gyermek (4-14 éves korig) és nyugdíjas 700 Ft, családi (2 felnőtt + 2 gyermek) 3000 Ft; a foglalkozások ára (a belépőjegyen felül) 100 Ft

Bővebb információ: www.mezogazdasagimuzeum.hu, www.facebook.com/mezogazdasagimuzeum

 

Vélemény, hozzászólás?