Mesélő muzsika a Millenárison 2012. március 25.

Ajánljuk figyelmükbe Csemiczky Miklós új meseoperáját, „A brémai muzsikusok” című előadást, melynek szövegkönyvét Varró Dániel írta, dramaturgja pedig Györgyfalvay Katalin.
A Grimm meséje nyomán készült mű új változatának bemutatójára 2012. március 25-én, vasárnap 15.00 órakor és március 31-én,szombaton 10.30 és 15.00 órakor kerül sor a Millenáris Teátrumban.
Közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Opera tanszakának növendékei és a Nemzeti Énekkar Férfikara.
Vezényel: Sándor Szabolcs, Rendező: Almási Tóth András

„Olvass nekem egy mesét!” Vagy: „Mondj nekem egy mesét!”
Hányszor kérleltük szüleinket gyermekkorunkban, és hányszor kértek erre minket is gyerekeink. Igen, a mese természetes közege a felolvasás és az elmondás. Na de mese énekelve? Pláne, ha operaszínpadon történik? Bár, ha belegondolunk, talán nincs is a két dolog olyan messze egymástól.Tudható ugyanis, hogy a régi korok mesemondói (rapszodoszok, igricek, jokulátorok, bárdok stb.) tulajdonképpen énekmondók voltak, vagyis, a mesét a „hétköznapi” beszédmódtól eltérően, egyfajta „emelkedettebb” stílusban (a hétköznapi beszédnél ritmikusabban, nagyobb hanglejtéssel, nagyobb hangsúlyozással) adták elő, ezzel mintegy jelezve azt, hogy amit a hallgató hall, az valamiképpen kívül esik a hétköznapi dolgok szféráján.
Csemiczky Miklós írását elolvashatják honlapunkon.


Jegyek 1200 Ft-os áron válthatók a Filharmónia Jegyirodában (1054 Budapest, Alkotmány u. 31., tel: +36 1 354 1198, jegyiroda@filharmoniabp.hu), a helyszínen, az Interticket, Ticketportal jegyirodáiban és az interneten.

Információ: http://www.filharmoniabp.hu

Vélemény, hozzászólás?