Múzeumok Éjszakája a Ferihegyi Repülőgép Emlékparkban 2011.06.24

Látogasson el a Ferihegy Repülőgép Emlékparkba ezen a különleges éjszakán, ahol a magyar polgári repülésben használt minden fontosabb géptípus megtekinthető, a kezdeti korszakban használt LI-2-estől egészen a 2000-ig szolgálatot teljesítő, tekintélyes méretű TU-154-esig.

Próbálja ki a kapitány vagy a navigátor helyét az egyik pilótafülkében, majd foglaljon helyet "utasként" az utastérben! Az este folyamán az Emlékpark összes repülőgépének ajtaja mindenki előtt nyitva áll!

A kiállított nyolc repülőgép, egy mentőhelikopter, a Tesla leszállítóradar és az egyéb repülőgép-kiszolgáló eszközök egy mini repülőtér hangulatát keltik, ahol minden látogató belekóstolhat a repülés magával ragadó világába!

Váltsa meg jegyét elővételben nálunk és vegyen részt nyereményjátékunkban, melyben értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra!

PROGRAM:

18.00-19.30 – Testközelből megtekinthető a Készenléti Rendőrség egy MD-500 típusú helikoptere

18.00-24.00 – Pilótaképzés! – Repülőgép-szimulátor kicsiknek és nagyoknak.

18.30 – Repülőtér-látogatás – mely során idegenvezetőink kalauzolásával bepillantást nyerhetnek egy nemzetközi repülő tér életébe.

Indulási időpontok: 18.30; 19.00; 20.30; 21.00; 22.30; 23.00.

Regisztráció: az időpontokra külön-külön – a helyszínen elhelyezett regisztrációs lap kitöltésével – lehet jelentkezni (egy regisztrációs lapon max. 2 felnőtt/fő szerepelhet, plusz a családhoz tartozó 14 éven aluli gyermek/ek, mindösszesen 5 fő), amelyet kitöltés után a kiválasztott időpont "dobozában" elhelyezünk, majd az indulási időpontok előtt 15 perccel, a regisztrációs sátornál nyilvános sorsolással dől el a résztvevők listája.

A létszám korlátozott: max. 45 fő/autóbusz, időtartam: kb. 1.5 óra, indulás helyszíne: regisztrációs sátor, közvetlenül a sorsolás után.

Felhívjuk figyelmüket, hogy ha a kihúzott személy(ek) nincs(enek) jelen a sorsoláskor, új jelentkező kerül kisorsolásra.

20.00 – Megremeg a föld? – 24 év mozdulatlanság után életre kel a megújult IL-14-es repülőgép!
Feldübörög a tizen-négy hengeres, duplasoros csillagmotor, átadva 1900 lóerejét a légcsavarnak, mely felejthetetlen muzsikát, egyedülálló élményt kínál a látogatóknak.

Folyamatos programok:

A Repülőgép Emlékpark bejárata mellett megtekinthető a Repülőtéri Tűzoltóság egy speciális tűzoltóautója, valamint egy különleges SAAB fékhatásmérő autó is.

Filmvetítés a repüléssel és a repülőtér működésével kapcsolatosan.

A részletes program, a nyereményjátékkal kapcsolatos információk, valamint a repülőtérlátogatás részvételi feltételei a Ferihegy Repülőgép Emlékpark honlapján (www.repulogepemlekpark.hu) olvashatóak.

További információk:
Ferihegy Repülőgép Emlékpark Kulturális Alapítvány
1185 – Budapest
Budapest – Ferihegy 2. terminál előtt
 
Nyitva tartás: III.13-X.15.: H-V 9-18
X.16-XI.30.: H-V 9-16
Pénztárzárás a múzeum zárása előtt egy órával!
 
Tel.: +36 (1) 296-7489
ferihegy.budapest@museum.hu
edina.hauszknecht@bud.hu

Vélemény, hozzászólás?