Múzeumok Éjszakája a Nemzeti Múzeumban 2011.06.24

 Szent Iván éjszakáján délután hattól hajnali kettőig rengeteg program várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben. A szeptemberben nyíló André Kertész-kiállításra hangolódhatunk rá a Nagyvárosi ikonok – Párizs és New York Kertész nélkül című tárlattal. Kihagyhatatlan látnivaló a 500 születésnapot megért Nyírbátori stallum, és az az év műtárgyának is választott zongora, mely előbb Beethoven, majd Liszt Ferenc hangszere volt. Az est sztárvendége Hubertus von Hohenlohe herceg lesz, aki saját, Pop City Trash című fotókiállításában tart exkluzív tárlatvezetést.

Kiállítás EXTRA:

Nagyvárosi ikonok – Párizs és New York Kertész nélkül: A szeptemberben nyíló André Kertész-kiállítást előkészítő időszaki tárlat fotói  Kertész korának Párizsát és New Yorkját mutatják be.

Nagy témák kis lépésekben

17.00 Erkölcsi választások Krzysztof Zanussi filmjeiben: vendégünk Pörös Géza szerkesztő-riporter, rendező, producer, újságíró

18.30 Polgári élet és cselédsors: egy séta közben megelevenednek a ’20-as ’30-as évek Magyarországának mindennapja. Múltidézők: Vágó Noémi, Dobozy Nóra, Zimonyi Máté és Csemiczky Péter.

19.30 Nagyvárosi ikonok. Párizs és New York Kertész nélkül: a Történeti Fényképtár nemzetközi gyűjteményéből készült válogatást  Fisli Éva történész-muzeológus mutatja be.

21.00 KÖZKÍVÁNATRA! Múzeumkerti séta jó szeműeknek és vájt fülűeknek Debreczeni-Droppán Béla történész-levéltáros, szakmuzeológussal.

21.00 Anyáink így csinálták! Dobozy Nórával

22.30 Barokk vigasság: kincsek, ruhák, ékszerek…,  mulatság egy arisztokrata kastélyban, ahol a kulisszák mögé pillanthatunk Dobozy Nóra és Zimonyi Máté vezetésével.

23.30 KÖZKÍVÁNATRA! Múzeumkerti séta jó szeműeknek és vájt fülűeknek Csemiczky Péterrel.

ÉJFÉLKOR � séta egy igazi herceggel!


Zsazsi Chaillet kurátor mutatja be a nagyközönségnek a Ghitta Carell kiállítást, majd Hubertus von Hohenlohe herceg fogadja a vendégeket a Pop City Trash című kiállításában + unplugged koncert meglepetés duettel!

Koncertek a Nemzeti Múzeum épületében:

19.00 Szilasi Alex Chopin � Liszt koncertje és zenetörténeti előadása

20.30 a Szabad Hangok Énekegyüttes koncertje

21.30 a Budafoki William Byrd Énekegyüttes –  ajándékkoncert a Nyirbátori stallum 500. születésnapja alkalmából

Tánc a Múzeumkertben!


22.00 Bata Rita Évszakok című táncetűdje a Múzeumkert Kálvin tér felőli fái alatt


Lengyel filmek mindenkinek:   Kezdési időpontok 19 óra, 21 óra, 23 óra

Gyerekprogramok: készíts girardi vagy női kalapot, ékszert és próbáld ki a  könyvkötést is!

Bacskó Levente különleges Tűzbonsai alkotásai

Könyvek: a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szabó Ervin Könyvtár kedvezményes könyvvására

Vélemény, hozzászólás?