Nefelejcs-programsorozat a Millenárison 2011. október 18.

2011. október 18., kedd, 09.30, Fogadó

9. 30–11. 00 Nefelejcs-foglalkozások

11.00–12.30 Presser Gábor–Varró Dániel–Teslár Ákos: Túl a Maszat-hegyen
Játszanak a Forrás Diákszínpad tagjai, valamint Balogh András, Baráth Zoltán, Klepács Andrea, Szél Anikó színművészek
Rendező: Venczel Valentin

9. 30–11. 00 Nefelejcs-foglalkozások
Kiscsoportos foglalkozásokon vehetnek részt, a pályázatot elnyert gyermekek és kísérőik. Sok izgalmas és játékos programmal készülünk. A zenés, táncos és drámafoglalkozásokon túl kézműveseink segítségével játékokat, apró ajándékokat készíthetnek a vendégek.

11.00–12.30 Presser Gábor–Varró Dániel–Teslár Ákos: Túl a Maszat-hegyen
Zenés, verses „minekmondják” 9-től 99 éves korig.
Játszanak a Forrás Diákszínpad tagjai, valamint Balogh András, Baráth Zoltán, Klepács Andrea, Szél Anikó színművészek

Jelmez : Rostás Bea Piros Koreográfia: Andrási Imre Társarendező: Ivády Erik
Rendező
: Venczel Valentin

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ nagy múltú gyermek és ifjúsági színjátszó társulata bemutatja Presser Gábor–Varró Dániel–Teslár Ákos Túl a Maszat-hegyen című zenés-verses „minekmondjákját”. Nem véletlenül „minekmondják” – hiszen a szöveg és zene számtalan asszociációt kelt az olvasóban, hallgatóban, nézőben.
Andris és Maszat Janka gyermeki szerelembe esnek, de ahogyan ez lenni szokott, az Élet elsodorja Jankát Andris közeléből, aki gondolkodás nélkül a szeretett kislány segítségére siet. Maszat Janka egy olyan tizenéves lány, aki a maszat-hegyiek többségével együtt önnön szabadságát a saját maszatosságában és a környezete rendezetlenségében látja. Csakhogy a maszatosság jogát Szeplőtlen Szilviáék igen komolyan megkérdőjelezik, és steril tisztaságra, mosdatottságra akarják változtatni ezt a szabadságot. Janka eltűnését először az általános tisztogatási, takarítási akciók egyikének látjuk, de később rájövünk – velünk együtt Andris is – hogy sokkal többről van szó. A maszat-hegyieket ezen kívül Paca cár is sanyargatja, férfikalóz és bandája élősködik rajtuk, de végül sok viszontagság után őket is legyűri a maszat-hegyiek találékonysága és összetartása. Hogy Andris és Maszat Janka kapcsolata hogyan végződik, az Presser Gábor, Varró Dániel és Teslár Ákos művének a megtekintése után derül ki.

12. 30–14. 00 Nefelejcs-foglalkozások
Folytatódnak foglalkozásaink.

Jegyárak
Bérlet: 2000 Ft
Bérleten kívüli jegyár: 700 Ft

Bérleten kívüli jegyek csak az előadásra válthatók!

Vélemény, hozzászólás?