Ötször színesebb gyermeknapi programokat kínál az Öttusa Kölyökpark 2015. Május 31.

Az öttusa képviselői a sport reneszánsz emberei. A sokrétű képességeket igénylő és fejlesztő sportág szépségeiből a Nagykovácsi Teleki-Tisza Kastélyban felállított Öttusa Kölyökparkban a legkisebbek is ízelítőt kaphatnak: a kalandvágyó résztvevők gyermeknapon, május 31-én mind az öt tusában próbára tehetik ügyességüket.

A Magyar Öttusa Szövetség által életre hívott Öttusa Kölyökpark egy már többször, sikeresen (például a Nagy Sportágválasztón, a Gyerek Szigeten vagy épp a Világkupán) kipróbált kezdeményezés, melynek célja, hogy a 4-16 év közötti gyermekekkel és családtagjaikkal országszerte megismertesse a mozgás, a mindennapi sportolás örömét, játékos, de biztonságos körülmények között fejlessze a résztvevők koordinációs készségeit, és nem utolsósorban élménydús és változatos keretek között népszerűsítse az öttusa sportágat, amelyben sportolóink évtizedek óta világverőnek számítanak.  

Az öttusa markánsan különbözik az összes versenysporttól, hiszen nem csak az erőnlétet és a kitartást, hanem a rugalmasságot és az állandóan változó körülményekhez való gyors alkalmazkodás képességét is fejleszti. A jövő bajnokai a Nagykovácsi Teleki-Tisza kastélyban (Nagykovácsi, Kossuth L. u. 2-4.), rossz idő esetén pedig a Nagykovácsi Általános Iskolában (Nagykovácsi, Kossuth L. u. 101.) felállított Öttusa Kölyökparkban léphetnek majd újra és újra a dobogó legfelsőbb fokára, miközben természetesen az öttusa összes sportágában kipróbálhatják magukat:

 

·         fej-fej mellett futhatnak az akadálypályán,

·         a derbi pályán a lovaglás alapjaival ismerkedhetnek meg,

·         lubickolhatnak az univerzális stranddá alakítható medencében,

·         vívófelszerelést ölthetnek magukra és biztonságos körülmények között végezhetnek vívás gyakorlatokat,

·         vagy éppen lézeres lövészeten gyakorolhatják a célba lövést.

 

A résztvevők szakszerű orientálásáról és testi épségéről, a mozgalmas gyermeknapi sportprogramok helyi lebonyolításáról profi kísérő személyzet gondoskodik.

A Nagykovácsi gyermeknap sportos aktivitásai közben többen is rá fognak jönni arra – kicsik és nagyok egyaránt –, hogy az öttusa valóban ötszörös élvezetet és kihívást nyújt. A jövőben pedig akár a sportág legfrissebb bajnokaihoz is csatlakozhatnak: Földházi Zsófiához, aki nemrég megnyerte a Világkupát; Kovács Saroltához és Marosi Ádámhoz, akik a moszkvai Kremlin Kupán szerepeltek fantasztikusan; a bolgár Junior Európa-bajnokságról aranyéremmel távozó női váltóhoz; vagy épp a lengyel Ifi „A” Kupa két dobogós versenyzőjéhez. Csak, ha a legutóbbi versenyeket említjük.

Mert a sportot nem lehet elég korán kezdeni. És ez az öttusára ötszörösen igaz.

Vélemény, hozzászólás?