Padlás Matiné a Millenárison 2011. november 27.

2011. november 27., vasárnap, 09.30, Fogadó – Padlás

 

Programsorozatunk igazi matinéhangulattal vár mindenkit vasárnap délelőttönként.
„Le a cipőkkel!” – hatalmas szőnyegeken, babzsákokkal, párnákkal rendezzük be a Fogadó emeletét. Kreatív, képességfejlesztő játszósarokkal és foglalkoztatóval várjuk a gyerekeket – illetve a szülőket.
Családias hangulatú programunkon magazinok, könyvek, újságok között válogathatnak kicsik – és a nagyobbacskák egyaránt.


9.30–10.15 Családi jóga
10.00–13.00 Barkácssarok, játszósarok gyerekeknek
9.30–10.15 Mozgolódó
10.15–10.45 Tündértánc
11.00–12.00 Hol terem a görbe pörge törpe körte?
12.00 Egyesült Meseművek Bátky Andrással 

A reggelt közös mozgással, tánccal indítjuk. Állandó vendégünk Tarján Vera (Apró Színház), aki a tündértáncot zenével, tánccal, mesével szövögeti – a gyerekek segítségével.
A nap folyamán barkácssarkunkban készíthet mindenki kedvére valót, filmkuckónkban pedig az elmúlt években a Millenárison játszott legjobb előadásokból szemezgetünk. A Padláson 11 órától kamaratermi előadások szórakoztatják majd a közönséget.

9.30–10.15 Családi jóga
A családi jóga lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek, a szülők és a nagyszülők is minőségi időt tudjanak együtt tölteni – élvezve az önfeledt és egészséges mozgást. A közös gyakorlás segít megerősíteni a szülők és a gyermekek közötti kötelékeket, vidáman támogatják egymást a gyakorlatok során, miközben részesülnek a jóga jótékony hatásaiból. Átmozgatják az izmaikat, erősítik immunrendszerüket, ellazítják testüket, lelküket.
Jakab Adrienn – Kicsi Napraforgók

10.00–13.00 Barkácssarok, játszósarok gyerekeknek

9.30–10.15 Mozgolódó
„Vegyétek elő zsebetekből a varázsparipákat, és el is indulhatunk világgá… Persze nem megyünk egyedül, Anya és Mangó cica is velünk tart!”
Testsémafejlesztő mozgás, különböző autentikus nép- és világzenékkel. A foglalkozások során képzeletünk, a zene, továbbá a mozgás segítségével olyan képességeink fejlődnek, mint a mozgáskoordináció, illetve a nagymozgások, a szem-kéz, szem-láb koordinációja, a koncentrációs készség, finommotorika, téri tájékozódás és ritmusérzék.

10.15–10.45 Tündértánc
Népzenés, népdalos, néptáncos, mesés foglalkozás – kisgyermekeknek és anyukáknak, apukáknak.
A gyermekek mesebeli világon keresztül ismerkedhetnek a zene, illetve a tánc alapjaival. A foglalkozás mesebeli utazás az „örök tánc és muzsika” Tündérországba. Az adott évszakhoz, valamint az ünnepkörhöz kapcsolódóan várhatók lesznek még játékok, mondókák, dalok és tánc, közösségi élmény, ritmus, fantázia, mozgáskoordináció, továbbá a figyelem fejlesztése.
Tarján Vera – Aprószínház

11.00–12.00 Hol terem a görbe pörge törpe körte?

Élt egyszer egy nyúl. Úgy hívták, hogy Nyúl, de aki becézni akarta egyszerűen csak Nyuszinak mondta. És volt egy róka is, akit csak Rókának neveztek. Ez a róka már régóta szerette volna megfogni a nyulat, de a nyúl, az okos nyúl, folyton túljárt az eszén. Sokszor eszelt ki borsos tréfákat – a róka rovására. Szóval itt éltek együtt, a kerek erdőben, a többi erdei állattal.
Történt pedig egyszer, hogy a róka újabb ravaszságon törte a fejét…

Író: Joel Chandler Harris – Rémusz bácsi meséi nyomán
Színpadra alkalmazta
: Detre Annamária

Rendező: Detre Annamária
Szereplők:
Detre Annamária – Nyúl | Gulyás Ádám – Farkas | Kovács Éva Rebecca – Róka

12.00 Egyesült Meseművek Bátky Andrással

Vélemény, hozzászólás?