Padlás matiné a Millenárison 2011. október 16.

2011. október 16., vasárnap, 09.30 Fogadó – Padlás

Programsorozatunk igazi matinéhangulattal vár mindenkit vasárnap délelőttönként.
„Le a cipőkkel!” – hatalmas szőnyegeken, babzsákokkal, párnákkal rendezzük be a Fogadó emeletét. Kreatív, képességfejlesztő játszósarokkal és foglalkoztatóval várjuk a gyerekeket, illetve a szülőket.
Családias hangulatú programunkon magazinok, könyvek, újságok között válogathatnak kicsik és a nagyobbacskák egyaránt. 

A reggelt közös mozgással, tánccal indítjuk. Állandó vendégünk Tarján Vera (Apró Színház), aki a tündértáncot zenével, tánccal, mesével szövögeti – a gyerekek segítségével.
A nap folyamán barkácssarkunkban készíthet mindenki kedvére valót, filmkuckónkban pedig az elmúlt években a Millenárison játszott legjobb előadásokból szemezgetünk. A Padláson 11 órától kamaratermi előadások szórakoztatják a közönséget.

10.00–13.00 Barkácssarok, játszósarok gyerekeknek

9.30–10.15 Mozgolódó
„Vegyétek elő a zsebetekből varázsparipákat, és el is indulhatunk világgá… Persze nem megyünk egyedül, Anya és Mangó cica is velünk tart!”
Testsémafejlesztő mozgás, különböző autentikus nép- és világzenékkel. A foglalkozások során képzeletünk, a zene és a mozgás segítségével olyan képességeink fejlődnek, mint a mozgáskoordináció, illetve a nagymozgások, a szem-kéz, szem-láb koordinációja, a koncentrációs készség, finommotorika, téri tájékozódás és ritmusérzék.

10.15–10.45 Tündértánc
Népzenés, népdalos, néptáncos, mesés foglalkozás – kisgyermekeknek és anyukáknak, apukáknak.
A gyermekek mesebeli világon keresztül ismerkedhetnek a zene és a tánc alapjaival. A foglalkozás mesebeli utazás az „örök tánc és muzsika” Tündérországba. Ami várható még: az adott évszakhoz, illetve ünnepkörhöz kapcsolódó játékok, mondókák, dalok és tánc, közösségi élmény, ritmus, fantázia, mozgáskoordináció, továbbá a figyelem fejlesztése.
Tarján Vera – Aprószínház

12.00 Csilingelő
A Csilingelő Együttes 2009 szeptemberében alakult, tagjai: Birkás Ildikó (ének, hegedű) és Juhász Zoltán (szintetizátor, gitár).

Repertoárjukban szerepelnek ismerős népi gyermekdalok, mondókák, gyermekversek saját megzenésítésével. A koncerten a gyerekek nem csupán hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak.


Az eseményre a belépés díjtalan.

Vélemény, hozzászólás?