Rumini és a négy jogar bábjáték – 2016. Június 19.

Vasárnapi gyerekszínházi matinék egész nyáron

Június 12-én, egész napos családi program keretében indult el a Városmajori Szabadtéri Színpad teljes nyáron át tartó gyerekszínházi sorozata, mely tizenkét héten keresztül minden vasárnap délelőtt számos izgalmas történettel, könyvekből jól ismert figurákkal és tanulságos mesékkel várja a színházzal ismerkedő korosztályt. Júniusban legközelebb Rumini, a gyerekek kedvenc kisegere elevenedik meg a színpadon, de a Mosó Masa mosodájába és a leghíresebb fabábu, Pinokkió kalandjaiba is elkalauzolják őket a következő hetek folyamán.

Több száz izgatott kis érdeklődő kapott ízelítőt június 12-én, a Városmajori Szabadtéri Színpad egész napos családi rendezvényén a teljes nyáron át tartó gyerekszínházi matinésorozatból, és abból, hogy miért érdemes színházi élménnyel dúsítani a nyári szünet napjait. A nyitóelőadáson a rézfúvósokból álló Brass in the Five vezette be őket a rézhegyen túli király, Szontyoli mesebirodalmába, hogy együtt megkeressék a vidámsághoz szükséges csodatárgyakat. A küldetés minden bizonnyal sikerrel járt, mert a Városmajort utána délutánig boldog gyerekzsivaj töltötte be.

A varázslat azonban nem ért véget: augusztus 28-ig még 11 alkalommal merülhetnek el a fiatalok újabb és újabb csavaros és tanulságos történetekben.

Legközelebb június 19-én a Rumini és a négy jogar című bábjátékban találkozhatnak a Berg Judit közkedvelt regényeiből ismert nagyszájú, csibész kisegérrel. A Kabóca Bábszínház fülbemászó előadása izgalmas kalandokkal kecsegtet: az izgága bábok nagy tengeri hajózásait a matróznóták hangulatát idéző fülbemászó zene kíséri. A 100 perces, két felvonásos bábadaptációban a tengerész kisegerek hódokkal, fénylényekkel, kígyókkal, teknősökkel és egy gonosz cickánnyal is találkoznak, de barátságuk és bajtársiasságuk minden varázslaton győzedelmeskedik. Az előadás 5 éves kortól ajánlott.

Június 26-án a Hoppláda című mesejátékban két jó barát, Borsó és Berci történetén keresztül mutatja be a Mesebolt Bábszínház a barátság – és főként a gyerekek közötti barátság – igaz természetét, konfliktusait és az összetartozás fontosságát. Borsó és Berci nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis jó barátok. Egy nap azokban egy titokzatos idegen érkezése teszi próbára Borsó és Berci barátságát. Az 55 perces előadás a legkisebbekhez is szól, 3 éves kortól ajánlott.

A gyerekszínház után a Városmajorban egész napos drogellenes prevenciós napot szerveznek, gyerekprogramokkal, játékos foglalkozásokkal, a nap magyar sztárfellépők közreműködésével Drogellenes világnapi koncerttel zárul.

hopplada_babszinhaz

Júliusban is folytatódik a gyerekszínházi sorozat, ahol először Sompolygóval, a kedves rókalánnyal találkozhatnak a gyerekek Mosó Masa mosodájában, majd a kedves, de szófogadatlan fabábu, Pinokkió vezeti őket végig mesés tájakon és a tanulás ösvényein.

Az előadások minden vasárnap 10.30-kor kezdődnek.

További információk: www.szabadter.hu

 

Vélemény, hozzászólás?