„Színes falu” a Gyerekszigeten

 

Programok

A Színes Falu három sátorban egész nap izgalmas programokkal, foglalkozásokkal várja a Gyerekszigetre kilátogató gyerekeket és szülőket. A foglalkozásokon kívül naponta három
(10:45, 14:30 és 16:00) bábelőadással készülünk, melyek egy-egy nemzet mesevilágát dolgozzák fel szórakoztató módon. Az előadásokat Krista Anita és Tatai Zsolt, a Budapesti Bábszínház színészei tartják. Az összes előadás autentikus zenei aláfestéssel, interaktív módon, a gyerekek bevonásával zajlik.

Nigériai faluszeglet:
(szombat, vasárnap)

10:00 – 18:00 sátor:
maszk készítés-és festés autentikus játékmesterek vezetésével.

14:30 – 15:00 színpad:
a nigériai bábelőadás egyik érdekességét az adja, hogy a bábok valós tárgyak felhasználásával készülnek. A Nap és a Hold meséiből megtudhatjuk, hogy hogyan segített három állat, a gepárd, a krokodil és a bozótpatkány a Holdnak, hogy a Nap ismét aludni tudjon, és így ő is elfoglalhassa végre a helyét az égbolton.

Török faluszeglet:
(szombat, vasárnap)

10:00 – 18:00 sátor:
kézműves foglalkozások, festés, mozaikkészítés

10:45 – 11:15 színpad:
A török bábelőadás Nászreddin hodzsa, a csavaros észjárású híres török népmesei alak két tanulságos történetét dolgozza fel. Az elsőből megtudjuk, hogyan jár túl a hodzsa az ördög eszén rafinált módon, a másodikból pedig kiderül, hogy sikerül-e megtartania a hodzsának a fogadalmát. A török bábelőadás különlegessége, hogy élőjáték is kapcsolódik hozzá. Nászreddin Hodzsa szerepében Páll Zsoltot, a Maladype Színház tagját láthatjuk.

Kínai faluszeglet:
(szombat, vasárnap)

10:00 – 18:00 sátor:
papírsárkány-készítés, társasjáték

16:00 – 16:30 színpad:
Kína mesevilágába a Kagylótündér meséjével nyerhetünk betekintést. A bábok ennél az előadásnál különleges anyagok, pl. selyem felhasználásával készülnek.

*A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.

Programok Programok Programok

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ A PROGRAMRÓL ÉS A SZÍNES FALU KÜLDETÉSÉRŐL ITT

Vélemény, hozzászólás?