Színezz zenét Cézanne-nal! – interaktív játék gyerekeknek a Szépművészeti Múzeumban 2013. január 19.

Január 19. szombat 16.00 – 17.00 – Szépművészeti Múzeum

Színezz zenét Cézanne-nal!

A Mezítlábas Zenészek és Tettamanti Zsófia interaktív játéka gyerekeknek képekkel és hangokkal

előadják:

Bodrogi Éva – ének
Koltai Katalin – gitár
Bartek Zsolt – klarinét

Tettamanti Zsófia – múzeumpedagógus

 

A Mezítlábas Zenészek és Tettamanti Zsófia múzeumpedagógus együttműködése 2011 júniusában vette kezdetét. Elsőnek a Szépművészeti Múzeumban bemutatott svájci Erker műhely informel grafikáit dolgozták fel egy audiovizuális játék formájában. Az interaktív előadáson egy mese keretein belül, különböző zenei és képi játékok segítségével ismerkedtek a gyerekek a vetített műalkotásokkal. Hogyan találkozhat a kép a hanggal? Hogyan épül fel egy kép? Milyen zenei eszközökkel tudjuk ezt leképezni? Az audiovizuális játék célja egy adott képi világ kreatív átélése volt a zene eszközeivel.

 

Az együttműködés Színezz zenét! címen folytatódik tovább. A második előadást a Szépművészeti Múzeum Cézanne és a múlt. Hagyomány és alkotóerő c. tárlata ihlette. A 2012 novemberében megrendezett előadáson közel 200 fő vett részt, és a nagy sikerre való tekintettel 2013 januárjában megismétlik. A program az alábbi szöveggel kerül meghirdetésre:

 

Színezz zenét Cézanne-nal!

A Mezítlábas Zenészek és Tettamanti Zsófia interaktív játéka gyerekeknek képekkel és hangokkal

Zenés kirándulásra hívunk Titeket! Gitár- és klarinétmuzsika, énekszó kísér minket, ahogyan Cézanne képei között bóklászunk. Hogyan szól egy tájkép? Lépjünk bele a képbe, és hallgassuk meg! Hogyan készül egy csendélet? Csináljuk egyet mi is! Hogyan fest Cézanne? Látogassunk el a műtermébe, és lessük meg! Milyen kártyákkal játszanak a kártyázók? Próbáljuk ki mi is!

www.mezitlabaszeneszek.com

Korosztály: 4-10 évesek

Előzetes jelentkezés nem szükséges.

A programon maximum 200 főt tudunk fogadni. A program ingyenes, és nem tartalmazza a kiállítás megtekintését. A kiállítás megtekintéséhez belépőjegyet kell váltani.

http://www.szepmuveszeti.hu/szepmuhely_mindenkinek/szepmuhely-mindenkinek-719

Az előadás Fauré Claire de Lune c. darabjával kezdődik.

Berendezzük saját csendéletünket a színpadon.

 

Cézanne Kártyázók c. képe kapcsán zenés kártyajátékot játszunk.

 

Vélemény, hozzászólás?