Külföldi szerencsejáték adó

  1. Ripple Kaszinó: A Legjobb Online Szerencsejáték Stratégiák: Nem lehetetlen olyan online kaszinókat találni, amelyek Dogecoin bónuszokat kínálnak.
  2. Eurogrand Kaszinó: A Legjobb Online Kaszinó Játékok Kezdőknek - Kanada mind az utolsó öt meccsén gólt szerzett, és annak ellenére, hogy Új-Zéland vesztes sorozatban volt, az elmúlt öt meccsből háromban még mindig sikerült gólt szerezniük.
  3. Boleto Kaszinó: A Nyerőgépek Titkai és Trükkjei: SSL adattitkosítási technológiákon alapuló Its.

Kockás nyerőgép online játék

Tsi Kaszinó: A Legjobb Online Kaszinók Megbízhatósági Kritériumai
Jó, ha játék közben néhány javaslatot és trükköt követ, de ajánlott az időt is szem előtt tartani.
Snatch Kaszinó: A Legjobb Játékstratégiák és Tippek
Bár a PayPal minden bizonnyal a legjobb módszer az online vásárlásokra, vannak bizonyos hátrányok is.
Ha csak az első lépéseket teszi az online szerencsejáték világában, az itt említett kifejezések közül sok ismeretlennek tűnhet számodra.

Szerencsejáték matematika

Slotwolf Kaszinó: A Játékosok Leggyakoribb Panaszai és Megoldások
Összefoglalva, a bónusz kör azonos tétmérettel és vonalszámmal játszik, és újra aktiválható, ha legalább három scatter jelenik meg egy pörgetés során.
Cadoola Kaszinó: A Legjobb Promóciók és Ajánlatok
De egyesek ezt túl messzire vehetik.
Betway Kaszinó: Milyen Gyakran Frissülnek a Játékok? Vélemények és Értékelések

Szívünk napja 2014 – Legyen a szíved a szenvedélyed – 2014. Szeptember 28.

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben – szeptember utolsó vasárnapján  a Szívünk Napján hívja fel a figyelmet a szív-, és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

A magyarok több mint a fele (52%-a) szív-, és érrendszeri betegségben hal meg. Csaknem 2,5 millió ember szenved magas vérnyomásban, 1 millióan cukorbetegek, a lakosság fele pedig túlsúlyos. Az uniós átlaghoz képest hazánkban jóval többen dohányoznak és fogyasztanak alkoholt, ugyanakkor sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, nem beszélve a mozgásszegény életmódról. Ezek az okok felelősek a szív-, és érrendszeri halálozások csaknem 80 százalékáért.

Éppen ezért nagyon fontos a megelőzés valamint a szív-, és érrendszeri betegségek kockázati tényezőinek időben történő felismerése és karbantartása.

A szervezők az idén elsősorban a mozgás egészségmegőrző szerepére kívánják felhívni a figyelmet, erősítve azt a hitvallást, hogy csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt. A kampányüzenet elsősorban a gyermekeket és a nőket célozza meg. Ettől függetlenül a család minden tagjának aktívan tennie kell szívük egészségének megőrzése érdekében.

FITTEN ÉS BOLDOGAN

MOZDULJUNK – MINDEN NAPRA TESTMOZGÁS

A mindennapi kenyeret imáinkban is kérjük, de a mindennapi testmozgás, edzés, a sportolás többnyire még a gyakorlatban is elmarad. Pedig ki ne tudná – csak aki, meg sem próbálta – hogy a kellő testedzésben gazdag életmód elősegíti: a jobb közérzetet – a nagyobb állóképességet- test és lélek harmóniáját- a szív és keringési rendszer azaz a "motor teljesítőképességét – a tökéletesebb testtartást – a jobb megjelenést – a határozottságot és a dönteni tudást valamint az önbizalmat és az öntudat növelését.

Nos, ugye megéri mozogni és sportolni?

A MOZGÁS JÓTÉKONY HATÁSAI

A rendszeres mozgás az egészségtudatos életforma egyik alappillére. A magas vérnyomás-betegség kialakulásában és fennmaradásában is jelentős szerepet játszik a rendszeres testmozgás hiánya.

A fizikai aktivitás 25 százalékkal csökkenti a koszorúér-betegség okozta halálozás kockázatát. A testmozgás véd a szívritmuszavarok kialakulásától, csökkenti a thrombosis hajlamot, így csökkenti a hirtelen szívhalál bekövetkezésének gyakoriságát. A rendszeres testmozgással leadott kilogrammok kizárólag a zsírszövetet érintik, míg a csupán diétával elért fogyás jelentős része izomszövet, így a hatékony testsúlycsökkentéshez is mindenképpen ajánlott a mozgás is. 

MINDENKINEK A MEGFELELŐ MOZGÁSFORMA!

Sok rendszeres fizikai munkát végező úgy gondolja, hogy munkája mellett nincs szüksége rendszeres testmozgásra. Pedig ez téves nézet, hiszen a munkahelyi fizikai tevékenység nem egyenlő hatású a szabadidős testmozgással.

A magas vérnyomás-betegségben szenvedő betegeknek a szabadidős sportok közül a dinamikusak ajánlottak, melyek nagy izomcsoportokat mozgatnak meg. Ilyenek például a torna, kerékpározás vagy futás, ugyanakkor nem javallottak azok, amelyek hirtelen nagy erőkifejtést igényelnek, mint a rövidtávú sprintfutás vagy a súlyemelés.

A hypertoniás betegek esetében fontos, hogy minden esetben konzultáljanak kezelőorvosukkal a fizikai aktivitás mértékéről és intenzitásáról, hogy a megfelelő mozgásformával sikerüljön (jótékonyan) hatni a vérnyomásra.

Kezdetben a kis intenzitású, 50 százalékos teljesítményű mozgás javasolt, ami panasz- és tünetmentesség esetén 70 százalékosra növelhető. Ne akarjuk elsőre nagyon kifárasztani magunkat, mert azzal negatív eredményt érhetünk el. Sem az erőteljes futás, sem a nagy erőkifejtést igénylő emelés, illetve egyéb erőteljes sport nem javasolt a magas vérnyomásúaknak.

Abba kell hagyni minden terhelést, ha hirtelen elsápadás, izzadás, szédülés, gyengeségérzés, ájulásérzés vagy zavartság jelentkezik.

Elsődleges tanácsként megfogalmazható, hogy ha a nyugalmi helyzetben mért szisztolés (első érték) vérnyomásérték több mint 170 Hgmm, illetve a nyugalmi pulzus több mint 90/perc, a tréning során azonban 100/perc értéket meghaladja, akkor ne kezdjük el a testedzést, illetve hagyjuk abba a fizikai terhelést. A mozgást azonnal abba kell hagyni, ha a pulzus meghaladja a {210 – életkor} értéket!

Ha nincs probléma a mozgás során, akkor hetente 3-5 alkalommal 30-60 perces időtartam tekinthető optimálisnak. Fontos kiemelnünk az 5-10 perces bemelegítés és levezetés jelentőségét, mivel ezzel elkerülhető a hirtelen vérnyomás-kiugrás esélye.

30 perces könnyű futás 300 kilokalória (kcal) energiát igényel, amely kb. 50 g testsúlycsökkenésnek felel meg. Ha figyelembe vesszük a korábbi javaslatokat, akkor látható, hogy ez havonta 1,5 kg, évente 18 kg testsúlycsökkenést jelent átlagosan.

Szívünk Napja 2014

Program terv

Műsorvezetők: Kiss Ramóna, Rékasi Károly

9.30 – Regisztráció kezdete – Látogatók érkezése

10.00 – 10.15 Zenés ébresztő Rékasi Károllyal és Kiss Ramónával és Czanik Balázzsal  

10.15  Mozogjunk együtt! Gyaloglás indítása – Dr. Nagy András

10.15 – 10.30 Rock and Magic SE műsora

10.30 – 10.35 Megnyitó – Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor, Dr. Nagy András

10.35 – 10.50 Kockázati tényezők – Célok és célértékek – Magas vérnyomás – Magas koleszterinszint – Magas vércukorszint – Elhízás – Transz-zsírsav – Prof. Dr. Tóth Kálmán, Dr. Martos Éva

10.50 – 11.05 Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor köszönti a meghívott vendégeket – Kiss Norbert, Rozgonyi Zoltán, Dr. Szentes Tamás

11.05 – 11.15 Fókuszban a szívelégtelenség – Dr. Nyolczas Noémi

11.15 – 11.25 Szívelégtelenség kezelése – Prof. Dr. Forster Tamás

11.25 – 11.35 Zugló Majorette csoport műsora

11.35 – 11.50 Minden perc számít – Mit érzünk, Mit tegyünk szívinfarktus esetén ­– Dr. Becker Dávid

11.50 – 11.55 Tekerj a szívedért – Kerekező egészségügyi dolgozók futamának rajtja – Dr. Bárczi György, Drajkó Balázs, Tarr Csaba, Dr. Becker Dávid

11.55 – 12.10 Kozma Zsuzsanna és a Fitt Mókuskák

12.10 Gyaloglás indítása – Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor és a Fitt mókuskák

12.10 – 12.25 Barátok Közt kvízjáték

12.25 – 12.40 Van élet a szívroham után – Prof. Dr. Vaszily Miklós, Várkonyi András

12.40 – 12.55 Thália Tanoda előadása

12.55 – 13.10 Szív és sport kapcsolata – Kiss Norbert             

13.10– 13.40 Matiné zenekar – Gyerekműsor

13.40 – 13.55 Egészséges gyermek, egészséges felnőtt – Dr. Ablonczy László 

13.55 – 14.25 Harsányi Gábor Színitanoda előadása                       

14.25 – 14.40 Megelőzhető-e a tragédia a sportpályán? – A sport és a kardiológia jelentősége – Prof. Dr. Merkely Béla

14.40 – 15.10 Vastag Csaba koncert    

15.10 – 15.25 Újraélesztés a színpadon – Dr. Horváth Anikó, Győrfi Pál, Dr. Matos Lajos, Vastag Csaba

15.25 – 15.45 Mozogjunk együtt! – Katus Attila                                      

15.45 Gyaloglás indítása – Katus Attila

15.45 – 16.00 Szívvel a stroke ellen kampány – Dr. Folyovich András, Dr. Habon Tamás

15.00– 16.10 Kern András előadása – „Elfogtunk egy levelet”

16.10 – 16.25 Mélyvénás trombózis – Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor

16.25 – 16.45 Tóth-György Viktória Karolina fellépése – Balaton hangja

16.45 – 17.00 A pitvarfibrilláció és a stroke kapcsolata – Dr. Duray Gábor

17.00 – 17.30 Janicsák Veca koncert

(17.25 – 18.00 Barátok Közt sátor)

17.30 – 17.45 Műszív kezelés és szívátültetés – Prof. Dr. Merkely Béla

17.45 – 18.30 Nótár Mary koncert

18.30 – 18.45 Szenvedélyek és keringési betegségek – Dohányzás, elektromos cigaretta, szex, drogok – Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor

18.45 Zárszó – Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor

18.45 – 19.30 Bozsek Márk koncert

19.30 – 20.00 Király Viktor koncert

Vélemény, hozzászólás?