Sződligeti Duna-Parti nyár családi nap 2011.06.24

A Duna melletti Sződliget hangulatos környezetet biztosít a változatos, családbarát programoknak, melynek a szórakoztatáson, a szabadidő tartalmas eltöltésén kívül fontos célkitűzése a család szerepének erősítése, és nem utolsó sorban a fogyatékkal élő embertársainkkal való kapcsolatépítés

Színvonalas, családi programokkal nyitja meg kapuit a Sződligeti Duna-parti Nyár programsorozat családi napja.

Szent Iván napja, a nyári napforduló ünnepe. A szervezők elképzelése szerint Június 24-e mostantól – a napéjegyenlőségen kívül – színvonalas programsorozattal lesz emlékezetes. A Duna melletti Sződliget hangulatos környezetet biztosít a változatos, családbarát programoknak, melynek a szórakoztatáson, a szabadidő tartalmas eltöltésén kívül fontos célkitűzése a család szerepének erősítése, és nem utolsó sorban a fogyatékkal élő embertársainkkal való kapcsolatépítés.

Civil kezdeményezésként indult útjára a gondolat a kiváló adottságokkal rendelkező Sződligeti Duna-part, valamint az ott elhelyezkedő, jó ideje kihasználatlan Park Színpad újjáélesztésére. Juhász Béla, a település polgármestere fővédnökként azonnal a kezdeményezés élére állt, a rendezvény lebonyolítását Sződliget Önkormányzata vállalta magára. A „Sződligeti Duna-parti Nyár – Családi Nap” címmel létrehozott műsorfolyam – a civilek egyik célkitűzése szerint – a település bekapcsolása a Dunakanyar kulturális és közösségi vérkeringésébe igényes, közösségteremtő programokkal.

Ennek keretében az ingyenes sportoláson és kézműves foglalkozásokon kívül a gyereket a kisvonatozás élménye, valamint kedvükre való zenés produkció várja. Gyereknek és felnőttnek egyaránt érdekesnek ígérkezik a kisszínpad műsora, ahol három órán keresztül ingyenes musical- és táncbemutató részesei lehetnek. A Parkszínpad délután négy órától várja a zenére fogékony hallgatóságot. A gyerekek kedvence, a népszerű Alma együttes után, a fogyatékkal élők zenekara, a Nemadomfel mutatkozik be, bizonyítván a korlátokat és megkövesedett tabukat ledöntő akarat, valamint a tehetség mindent elsöprő erejét.

Fő műsoridőben a nemrég elhunyt ír blues gitárművészre emlékezik a magyar tribute-zenekar, az Empthy Rooms. Gary Moore munkássága iránt igazi sztárvendég rója le tiszteletét, a nemrég Józsefváros Díszpolgára címmel kitüntetett Tátrai Tibor személyében. A program kavalkád óriási tábortűzrakással zárul. A civil kezdeményezők, valamint a rendező Önkormányzat reméli, hogy a 2011. június 24-én debütáló, minden korosztálynak tartalmas kikapcsolódást kínáló műsorokkal, szabadidős tevékenységekkel lerakhatják egy jövőbeni programsorozat alapjait.

Vélemény, hozzászólás?