Praktikus és költséghatékony megközelítés, hogy az ételeinket szezonális alapanyagokból igyekezzünk készíteni. 🙂 A téli időszakban kevesebb bár a zöldségfélék választéka, mégis számos lehetőségünk van, hogy finom, tápláló, változatos ételeket készítsünk belőlük.
Erre példaként egy izgalmas, ugyanakkor nagyon egyszerűen elkészíthető salátát hozok Nektek.
RÓZSASZÍN SALÁTA
Hozzávalók:
Fél zellergumó
1 szál nagyobb sárgarépa
1 közepes cékla
1 nagyobb zöldalma
kókuszzsír, só
1 tojás sárgája
1 ek. tökmagolaj ( vagy más hidegen sajtolt olaj)
csipetnyi só, 1 tk. eritrit
1 tk. mustár
1 kk. almaecet
2,5 dl natúr joghurt
2,5 dl tejföl
Elkészítés:
A zellert, sárgarépát, célkát meghámozzuk, vékony csíkokra gyaluljuk és enyhén megsózzuk. Kerámiabevonatos serpenyőben kevés kókuszzsíron 10-15 percig dinszteljük.
Az almát megmossuk, magtalanítjuk és szintén vékony csíkokra gyaluljuk.
A tojássárgáját kikeverjük a sóval, eritrittel, mustárral és almaecettel, majd homogénre keverjük a joghurttal és tejföllel.
A masszába beleforgatjuk az almát és a dinsztelt zöldségeket, jó alaposan átkeverjük és lefedve hűtőben néhány órán át hagyjuk összeérni az ízeket.
Fogyaszthatjuk önmagában tízóraira, uzsonnára is, de alkalmas főétkezéshez köretként sültek, sajtok, tojásételek mellé is.
Próbáljátok ki és élvezzétek! Egészségetekre!
Ábrahámné Bergmann Anna
Életmód és Táplálkozás Konzultáns
Testszerviz Specialista
+36 70 385 0199
1134 Budapest, Kassák Lajos u. 42.
Jelentkezés konzultációra itt.
Testszerviz – az ideális testért
Testszerviz, ahol a fogyás nem kínlódás, hanem örömteli mellékhatás.