Természetbarát Közösségek – rajzpályázat gyerekeknek

A Bayer és az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) nemzetközi rajzpályázatot hirdet gyermekek számára, ahol bemutathatják környezetvédelemmel kapcsolatos elképzeléseiket az élet különböző területein.

A rajzoknak és festményeknek a következő kérdésre kell választ adniuk: „Mi az, ami nem tetszik és elszomorít téged a környezeted: a közösségek, városok, erdők, óceánok és a levegő állapotával kapcsolatban?” Ezen belül pedig különösen arra a kérdésre: „Milyen változásokat látnál szívesen a környezetvédelemben ezeken a területeken?”

A nevezés ingyenes. A pályázat győztese részt vehet a TUNZA Nemzetközi Gyermekkonferencián, továbbá pénznyereményben és egyéb nyereményekben részesül.

Pályázati feltételek:

  • A pályázaton olyan gyermekek vehetnek részt, akik 2012. június 15-éig (Környezetvédelmi Világnap) betöltik 6. életévüket, de 14 évesnél nem idősebbek.
  • A festmény hátsó oldalán jól olvashatóan, nemzetközi formátumban fel kell tüntetni az alkotó teljes nevét (name: keresztnév majd vezetéknév nyomtatott betűkkel), korát (date of birth: születési nap, számmal a hónap és az év), a pályázó nemét (gender: male-férfi, female-nő)  és teljes címét (address: majd a cím), valamint telefonszámát (telephone: pályázó vagy szülő telefonszáma +36 – körzetszám vagy mobil előhívószám – telefonszám) és e-mail (e-mail) címét. A festmények A4-es vagy A3-as méretű papírra készülhetnek.
  • A festmények elkészítéséhez bármilyen anyag felhasználható (zsírkréta, színes ceruza, vízfesték stb.), az eredeti példányt szükséges beküldeni. Elektronikus formában leadott pályamunkákat nem fogadnak el!
  • Konkrét személyeket, szervezetet vagy márkanevet tartalmazó képeket szintén nem fogadunk el, továbbá a képeken nem szerepelhetnek feliratok, magyarázatok.
  • A pályamunkák leadási határideje 2012. február 15., a leadott pályamunkák más pályázatra nem nyújthatók be.
  • Kérjük, a pályamunkákat a következő címre kell küldeni: United Nations Environmental Programme (UNEP), Regional Office for Europe, International Environment House, 11-13 Chemin des Anémons, 1219 Châtelaine-Genf, Switzerland

A gyermekrajzpályázat a Bayer és az UNEP közös projektje, amelyről bővebb információ a következő oldalakon olvasható:

www.bayerhungaria.hu/gyermekrajzpalyazat

www.unep.org/tunza/children

www.unep.bayer.com

Forrás: www.budapestedu.hu/palyazatok/termeszetbarat_kozossegek_rajzpalyazat.html

 

Vélemény, hozzászólás?