Tünet Együttes bemutatja – Kucok gyerekprogram, Akvárium Klub, 2013. március 24.

2013.03.24. vasárnap Akvárium Klub

Kezdés: 16.00 és 17.00 – két előadás lesz egymás után

A Tünet Együttes bemutatja:

Kucok – játssz velünk mesét – interaktív meseszínház óvodásoknak

Belépő:

Elővételben a jegy.hu-n: 1000 Ft

Az előadás napján a helyszínen: 1200 Ft

Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. A kucoki időben mérve reggeltől másnap reggelig tartó mágikus úton a kicsik saját hangja, teste és mozdulatai lesznek a történet, a zene vagy akár a szereplők mozgatói.

A Kucok egy színházi előadás és egy kreatív mozgásos-zenés foglalkozás keveréke, 3 és 7 éves kor között ajánlott.

Videó: http://youtu.be/bZJm4aK28UU

„A Kucok ugyanis jó. Sőt, nagyon jó, olyannyira, hogy elhatároztam, az idei összes többi előadásra (szám szerint 3, úgyhogy bele kell húznom!) mindre veszek jegyet. (…) A klasszikus magyar gyerekelőadások stílusát és világát félretéve nemzetközi színvonalú, profi előadást láthattunk, amelynek egy perce sem volt unalmas vagy gagyi.” (Kuszkó Judit, Index – Dívány.hu)

„Barátságos jelmezekbe bújtatott, a gyerekekre odafigyelő játszótársak, valódi hangszerek, eleven zenészek, emberi hangok és emberi léptékek. A közös cselekvés, az együttlét öröme határozza meg az előadás hangulatát. Fontos lenne, hogy minél több családban, óvodában, de még az elemi iskolában is érezhető legyen a kucok melege.” (Szilágyi Zsuzsa, Revizor)

Rendező: Szabó Réka

Szereplők: Furulyás Dóra, Gőz István, Kántor Kata, Szabó Réka, Szász Dániel

Zenészek: Ágoston Béla, Rubik Ernő Zoltán

Jelmez: Andrea Haamer

Szöveg: Peer Krisztián

Hang és fény: Szabon Balázs

Külön köszönet: Szirtes Attila

www.tunetegyuttes.hu

www.facebook.com/thesymptoms

Vélemény, hozzászólás?