Vakációváró fesztivál a Városmajorban – nyárindító családi nap 2017. Június 11.

  1. június 11. (vasárnap) 10:30-tól – 16.00

A tavalyi évben először megrendezett nyárindító családi nap nagy sikerén felbuzdulva idén is Vakációváró Fesztivállal indítjuk a nyarat a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A családi nap keretein belül délelőtt a Turay Ida Színház Pinokkió című gyerekszínházi előadásával kezdődik meg a 12 héten át tartó matinésorozat, majd kézműves-foglalkozásokkal, bűvészshow-val és varázslóiskolával, finomságokkal, meglepetésekkel, légvárral és számos élménnyel várjuk a kicsiket és nagyokat, hogy végül Kaláka-koncerttel zárjuk az egész napos mulatozást.

A családi nap programjai:

10.30 – Turay Ida Színház: Pinokkió – a program jegyköteles!

11.30 – 15.00 – kézműves-foglalkozás, arcfestés, Peppino bohóc, légvár

12.30 – Bűvészshow

Színes, humoros és látványos mutatványok váltják egymást Kiss Balázs bűvész – a 2016-os országos bűvészbajnokság 1. helyezettjének – műsorában, melynek a gyerekek nem pusztán szemlélői, hanem aktív résztvevői is lehetnek.

13.30 – Varázslóiskola Kiss Balázs bűvésszel

Kisebb és nagyobb gyerekek egyaránt egyszerűbb mutatványokat tanulhatnak a háztartásban fellelhető eszközökkel, amivel könnyen elvarázsolhatják társaikat, szüleiket, nagyszüleiket, és igazán nagy varázslókká válhatnak!

15.00 – Kaláka-koncert – a program jegyköteles!

Carlo Collodi:

PINOKKIÓ

mesejáték

  1. június 11. (vasárnap) 10.30

A VAKÁCIÓVÁRÓ FESZTIVÁL KERETÉBEN

Carlo Collodi örökbecsű meséje a füllentős fababáról, barátságról és kalandokról. Egy mindenki által ismert mese arról, miként tanulja meg és mutat példát becsületről, szeretetről barátai segítségével a csibész kis fafej.

A Turay Ida Színház látványos és zenés-táncos előadással várja a gyermekeket és gyermeklelkű felnőtteket a Városmajori Szabadtéri Színpad Vakációváró napjának délelőttjén, mellyel egyben megnyitjuk a teljes nyáron át tartó gyermekmatiné-sorozatunkat!

 

A Turay Ida Színház előadása

Szereposztás:

Pinokkió: Lovas Emília

Dzsepettó: Merk László

Kéktünci: Szilvási Judit

Rókusz: Pásztor Máté

Macskusz: Szántó Szandra

Tücsi: Boros Zoltán

Gyökérfi: Rubóczki Márkó

Forgácska: Király Kitti

 

A díszletet ácsolta: Nemes Richárd

A ruhákat testre szabdta: Kassai Judit

A hangokat fényesítette: Sass Csaba

A táncokat csiszolgatta: Borbély Krisztina

Carlo Collodi műve alapján írta és rendezte: Boros Zoltán

 KALÁKA

gyerekkoncert

  1. június 11. (vasárnap) 15.00

A VAKÁCIÓVÁRÓ FESZTIVÁL KERETÉBEN

 Immár közel 50 éve a gyerekek és a felnőttek nagy közös kedvence a Kaláka zenekar, akiknek tolmácsolásában váltak még népszerűbbé minden korosztály körében a legszebb magyar és külföldi versek.

A Kaláka-koncerteken a gyerekek nemcsak hallgatói, hanem résztvevői is az előadásnak. Mivel a muzsikusok mind a Kodály Zoltán koncepciója szerint tanító, híres Lórántffy zenei általános iskolába jártak, e zenei nevelés igazolói és tudatos használói.

A Kaláka muzsikusai bemutatják érdekes hangszereiket is, lehet együtt énekelni, együtt szajkó módra verset mondani és még közösen muzsikálni is és persze felcsendülnek a kedvenc dalok, amelyeket több generáció dúdol együtt.

Az előadást óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánljuk.

Vélemény, hozzászólás?