Vakációváró Fesztivál a Városmajorban –  nyárindító családi nap 2018. Június 10-én

Halász Judit koncert, bábelőadás, kreatív foglalkozások, kutyás érzékenyítő bemutató, Dínó-show, arcfestés, bohócműsor, légvár és további vidám mulatságok várják a közönséget az idén is megrendezésre kerülő egésznapos városmajori Vakációváró Fesztiválon, mely egy 12 héten át tartó programsorozat nyitánya lesz.

Harmadik alkalommal rendezik meg az egész napos családi programot kínáló Vakációváró Fesztivált a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A nap színes programjai és a remek hangulat ízelítőt ad majd a színház kínálatából és bemutatja miért érdemes figyelemmel kísérni a Városmajori Szabadtéri Színpad egész nyáron át a tartó programsorozatát és visszalátogatni Buda kedvelt nyári helyszínére a gyerekekkel is, ahol 12 héten át tartó gyerekszínházi előadások várják majd a családokat.

A Vakációváró Fesztivál a Vaskakas Bábszínház különleges produkciójával A mindentlátó királylány című bábelőadással veszi kezdetét június 10-én 10.30-tól, amelyben Rézi királylány próbálja kiválasztani a legmegfelelőbbet 99 kérője közül, de minduntalan nehézségekbe ütközik. Ez az előadás az egész nyáron át tartó matinésorozat nyitánya. A programok között Interaktív Dínó-show, kézműves foglalkozások, arcfestés és egész nap óriás légvár kínál felhőtlen szórakozást a gyerekeknek.

A Felelős Szülők Iskolája edukációs és élményprogramokkal érkezik majd a Városmajorba. Kacagó kacatok című újrahasznosító kézműves foglalkozásukon a gyerekek megtanulják, hogy „semmi sem szemét és szinte minden lehetséges” és feleslegesnek hitt, kallódó tárgyakból alkotnak újakat, Okos kutya bemutatójuk pedig az egészséges életmód, az érzékenyítés és a fogyatékosság elfogadása jegyében azt mutatja be, hogyan segíthet bennünket mindebben az ember legjobb barátja, a kutya. Így a gyerekek interaktív módon ismerkedhetnek meg pár kutyás sporttal, az ebek pedig különböző ügyességi feladatokat mutatnak be.

Az egész napos Vakációváró Fesztivál zárásaként 15 órától három generáció közös nagy kedvence, a színészi pályafutásával párhuzamosan egy teljesen új műfajt teremtő, hatalmas repertoárral koncertező Halász Judit ad koncertet, méghozzá a Városmajor gyerekközönségének első alkalommal! A koncerten a megzenésített verseken kívül kiváló pályatársak – Bródy János, a Szörényi fivérek és Móricz Mihály – külön az ő számára írt dalai is elhangzanak majd!

2018. június 10. (vasárnap) 10:30-tól – 16.00 Városmajori Szabadtéri Színpad


10.30 – Vaskakas Bábszínház: A mindentlátó királylány

„Az egyik eszetlen, a másik sótlan, a harmadik tétova, a hetedik hetvenkedik, a tizediknek málészája méláz, a huszadiknak esze tokja tök, az ötvenedik bugyuta kutyapofa, a nyolcvanadik együgyű ügyefogyott, a kilencvennyolcadik ostoba oskolakerülő: hát nincs egy értelmes férfiféle az egész földkerekségen?” – kérdezi Rézi, a mindent látó királylány, miután kilencvenkilencedik kérője is képtelen volt tisztességesen elbújni előle. Az előadást a tatabányai Jászai Mari Színház és a győri Vaskakas Bábszínház koprodukciójában mutatják be.


11.30 – 15.00 – ingyenes programok: kézműves-foglalkozások, arcfestés, Peppino bohóc, interaktív sorverseny, dinoszaurusz show, érzékenyítő kutyás bemutató és egész napos óriás ugrálóvár várja a gyerekeket.

15.00 – Csiribiri – Halász Judit koncert

Ki ne ismerné Halász Judit valamennyi generációt megszólító gyerekdalait, amelyekkel szeretve nevel, és közben el is varázsol egy kicsit? ­- És nemcsak a gyerekeket ám, de a szüleiket és az ő szüleiket is, három generációt egyszerre!

Vélemény, hozzászólás?