VI. Közlekedésbiztonsági Nap Gyermekeknek a Vasúttörténeti Parkban 2012. május 13.

2012. május 13. vasárnap – VI. Közlekedésbiztonsági Nap Gyermekeknek

Egy nap a gyermekek biztonságos közlekedéséért

Nem lehet elég korán elkezdeni…

A Vasúttörténeti Park május 13-án 6. alkalommal rendezi meg a Közlekedésbiztonsági Napot, azzal a céllal, hogy már egészen kicsi kortól játékos formában tanítsák meg a gyerekeknek, hogyan közeledjenek gyalogosan, kerékpárral, vonattal.
A Vasúttörténeti Park a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését tűzte ki célul.

Ezt kiemelve hívta létre 2007-ben a "Közlekedésbiztonsági Nap" elnevezésű rendezvényt, amely szórakoztató formában valósítja meg ezt az elképzelést.

A vasúti közlekedésre vonatkozó alapszabályokat „játszva” tanulhatják meg a kicsik, amely kibővült a közúti közlekedés és a kerékpározás szabályainak gyakorlásával.
A Közlekedésbiztonsági Napon a Park interaktív programjain túl tervezzük Mini KRESZ Park üzemeltetését, a Magyar Autóklub – Schwinn Csepel Kerékpáros Ügyességi Pályája, míg a Magyar Kerékpárosklub kerékpáros KRESZ tesztekkel, szülőknek szóló praktikus tanácsokkal és gyermekek részére szervezett gyakorlati ügyességi versenyek szervezésével járul hozzá a programhoz.

 

A Magyar Vasúttörténeti Park megközelíthetősége: A Park Budapesten, a XIII. és a XIV. kerület határán fekszik.

Cím: 1142 Budapest, Tatai út 95. Tel.:(06 1) 450-1497, info@vasuttortenetipark.hu

    * vonattal:  Budapest Nyugati pályaudvar – Esztergom vonalon közlekedő személyvonattal. Indulás a Nyugatiból: 10.20, 11.20, 13.20. (A vonat: március 16-tól december 5-ig – hétfői napok kivételével –, valamint április 5-én és május 24-én áll meg a Vasútmúzeum megállóban.)
    * autóbusszal: Budapest Keleti pályaudvartól és Újpest Központtól a 30-as autóbusszal (leszállás a Rokolya utcánál) Árpád-híd pesti hídfőjétől a 120-as autóbusszal (leszállás a Reitter Ferenc utca végén)
    * villamossal: 14-es villamossal (leszállás a Rokolya utcánál)
    * személygépkocsival: a Róbert Károly körút felől ráfordulni a Reitter Ferenc utcára, majd tovább haladni – egyenesen átkelve  -a Rákos-patakon egészen a Dolmány utcáig, ott jobbra befordulni a Dolmáyn utcába. Az utca legvégén szemben meglátja a Park bejáratát. Ingyenes parkolási lehetőségként igénybe veheti a főbejárat mellett található 1-es parkolót, illetve amennyiben ez megtelt, úgy a főbejárattól tovább haladva a Tatai úton, az utca végénél (a kanyarban) lévő 2-es parkolót (a 2-es parkoló rendezvénynapokon van nyitva) .

   * kerékpárral: kerékpárút a Parkba

Vélemény, hozzászólás?