WWF az Autómentes Hétvégén 2011.09.17-18.

Az első autómentes napot 1997-ben rendezték Franciaországban, majd 2000-ben az Európai Bizottság akkori környezetvédelemért felelős biztosa Margot Wallström az autómentes napot valódi európai kezdeményezéssé nyilvánította. Így egy napra – lehetőleg szeptember 22-én a helyi önkormányzatok korlátozhatják a gépjárműforgalmat, ezzel felhívják a figyelmet arra, hogy az állampolgárok közlekedési eszközökkel kapcsolatos döntései milyen környezeti hatással járnak. Az Autómentes Nap mára már az Európai Mobilitási Hét részét képezi, amelynek célja a fenntartható mobilitás minél szélesebb körben való megismertetése. 

Hazánkban hagyományosan az Andrássy út ad otthont az Autómentes Nap eseményeinek, azonban idén mi is csatlakoztunk az Európai Mobilitási Hét programjához, így szeptember 17-18-án a gyalogosoké és kerékpárosoké lesz az Andrássy Korzó

A WWF Magyarország csapata is jelen lesz a rendezvényen, munkatársaink az Andrássy út Csengery út – Eötvös utca szakaszán állomásoznak majd szeptember 17-én, szombaton reggel 10-től este 6-ig. Lehetőség lesz megismerkedni a WWF tevékenységével, érdekességeket megtudni a vízlábnyomunkról, víztakarékossági tippeket szerezni, és még az interaktív vizes eszközök kipróbálására is lesz lehetőség. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Forrás és honlap: wwf.hu/hirek/aktual/1/wwf-az-automentes-hetvegen

Vélemény, hozzászólás?