ZöldTúra Zokni-bérlet a Millenárison 2011.szeptember 20.

Sokszínűek vagyunk- a Spanyolok

2011. szeptember 20., kedd, 09.00
Fogadó

 

A Zöld TúraZokni-bérlet házigazdája 2011 őszén is a Gondolkodj Egészségesen! Program.
Őszi találkozásaink alkalmával a sokszínűség jegyében távoli népek kultúráját hozzuk közelebb a gyerekekhez. A művészetpedagógia eszközeinek segítségével játszva ismerkedhetnek meg az adott nép szokásaival, életével.
Foglalkozásaink az adott nép zenéjével, táncával, meséivel, nyelvével, rájuk jellemző tárgyak elkészítésével bepillantást nyerünk a Spanyolok, az Indiánok, a Kínaiak és az Afrikaiak életébe. 

9.00–11.00 Ismerkedés a spanyol nép kultúrájával

Hola!
Spanyol körutazásunk alkalmával a gyermek megismerkedhetnek e temperamentumos nép ritmikus táncával, különleges hangszerével a cajon-nal. Dráma- és mesefoglalkozásainkon spanyol játékokkal és mesékkel kerülnek közelebb a spanyolok kultúrájához.
A kóstoló kuckóban gyümölcssalátát készítünk, a kézműves helyszíneken kasztanyettát készítünk, és legyezőt díszítünk. Hozz magaddal: Spanyolországra jellemző képeket

11.00-12.00  Szalóki Ági: Gingalló
A Gingalló című albumon – ahogyan azt Ágitól már megszokhatta a közönség – népdalfeldolgozások és énekelt versek kaptak helyet: ezúttal József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor és az erdélyi származású fiatal költőnő, Szabó T. Anna költeményei.
A lemezen Cserhalmi György mesél.
A koncert hatvanperces interaktív zenés foglalkozás – zenei képességfejlesztő játékokkal, énekkel és tánccal kicsit másképp, most Spanyolosan

A zenekar tagjai: Lamm Dávid – gitár,  Kovács Zoltán – nagybőgő,  Dés András – ütőhangszerek

Jegyárak
Bérlet: 2000 Ft
Bérleten kívüli jegyár: 700 Ft

Vélemény, hozzászólás?