ZöldTúra Zokni-bérlet – gyerekprogram a Millenárison 2011. október 11.

Sokszínűek vagyunk- az indiánok

2011. október 11., kedd, 09.00
Fogadó

 

 A Zöld TúraZokni-bérlet házigazdája 2011 őszén is a Gondolkodj Egészségesen! Program.
Őszi találkozásaink alkalmával a sokszínűség jegyében távoli népek kultúráját hozzuk közelebb a gyerekekhez. A művészetpedagógia eszközeinek segítségével játszva ismerkedhetnek meg az adott nép szokásaival, életével.
Foglalkozásaink az adott nép zenéjével, táncával, meséivel, nyelvével, rájuk jellemző tárgyak elkészítésével bepillantást nyerünk a Spanyolok, az Indiánok, a Kínaiak és az Afrikaiak életébe.

9. 00–11. 00 Ismerkedés az indián kultúrával
Hol és hogyan éltek az indiánok? Nyomkövető indiánként szökelléssel juthatnak a gyerekek állomásról állomásra. Indián törzset alakítva bekukkanthatnak a tippibe, és célba lőhetnek íjukkal, járhatják a törzsi táncot, és szent talizmánt, álomcsapdát, fejdíszt készíthetnek, valamint megtudhatják a sebgyógyítás titkos varázsszerét. Hozz magaddal: madártollat!

11. 00–12. 00 Szabad Ötletek Színháza bemutatja
József Viktor – Bor Viktor – Csík Csaba: Pocahontas (mese-musical 1 részben)
Az amerikai történelem egyik legromantikusabb szerelmi története az "indián királylány" és John Smith legendája, amely ideiglenes békét teremtett az indiánok és fehérek között s amelyből, a Walt Disney is csodálatos mesefilmet készített a gyermekek számára. A mostani színpadi változat szintén az ovisok, kis iskolások, azaz a gyerekek számára készült. Ebben a mese-musical változatban sok zenét, vidám, pajkos figurákat, romantikát, sok-sok dalt láthat hallhat a kedves gyermekközönség, amely során természetesen a szerelmesek a végén elnyerik egymást. Mindezt segíti a korhű jelmez és díszlet.

Jegyárak
Bérlet: 2000 Ft
Bérleten kívüli jegyár: 700 Ft

Vélemény, hozzászólás?